Hotspot database in deze week gelanceerd

Dit artikel delen:

Webbureau Q-concepts lanceert deze week een database met Nederlandse hotspots, de publieke locaties met toegang tot draadloos internet. Ook de diverse wifi-providers, waaronder HubHop, zijn in gesprek om een landelijke zoekmachine voor hotspots te lanceren. Deze zou ondergebracht moeten worden op wifi.nl.

Q-Concepts is een klein webbureau dat zich met name richt op design, het ontwierp de (online) huisstijl voor Nautom, Hogere Sferen en Queer.nl. De website Vindhotspot.nl zal deze week van start gaan en bevat gegevens van onder meer ViaWia, Mobilander en HubHop. Het zoeken in deze database is gratis, ook een vermelding van de locatie van de hotspot is kosteloos. Wanneer een bedrijf meer aandacht wil voor zijn hotspots kan er geadverteerd worden op de site. Bij Q-Concepts was niemand bereikbaar voor een verdere toelichting op Vindhotspot.nl.

De diverse wifi-providers, waaronder Hubhop, ViaWia en Mobilander, bieden op hun eigen sites de mogelijkheid om te zoeken naar een eigen hotspot. In vergelijking daarmee vergemakkelijkt een dienst als Vindhotspot.nl het zoeken naar een hotspot. Internationale sites bieden ook gegevens over Nederlandse hotspots, zoals de zoekmachine Wifinder.com. Een wifi-aanbieder als ViaWia laat weten dat het belangrijker is dat er internationaal goede zoekmachines komen, zodat ook buitenlanders die naar Nederland komen weten waar ze een hotspot kunnen vinden. De internationale zoekmachines zijn echter verre van volledig. Wifinder.com noteert 142 hotspots in Nederland, waar HubHop en Swisscom Eurospot er samen al rond de 180 hebben. Waar gezocht wordt duikt ook al snel Google op, dat momenteel werkt aan zoeken naar lokale informatie. Hieronder vallen ook hotspots, zo meldde Cnet eerder deze maand.


Boris Veldhuijzen van Zanten, oprichter van wifi-aanbieder HubHop (nu onderdeel van KPN), benadrukt dat Vindhotspot.nl geen initiatief is van de branche zelf. "Er wordt in het nationaal hotspot-overleg wel over gesproken om die gegevens als branche zelf op een centrale plek te gaan zetten. Dat heeft als grote voordeel dat de gegevens aanleveren die wij aanleveren veel meer up-to-date zullen zijn. Zo’n Vindhotspot.nl zal toch altijd achter de feiten aan blijven lopen," zegt Veldhuijzen van Zanten. Volgens hem waren er plannen om die gegevens bij Hotspot.nl van Peter Kentie te zetten maar wat de status daar nu van is, weet Veldhuijzen van Zanten ook

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-31T10:31:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.