Managed hosting door True

Ontwikkelaars boos op Google over geheime ontwikkelkit

 

Google heeft zich de woede op de hals gehaald van ontwikkelaars. Het bedrijf zou een verbeterde versie van het software ontwikkelpakket voor Google Android alleen hebben vrijgegeven aan de vijftig finalisten van de Android Developer Challenge. Dat terwijl ontwikkelaars al vijf maanden op updates aan het wachten zijn.

Ontwikkelaars zijn boos op Google. Het bedrijf zou een verbeterde software developmentkit (sdk) voor Google Android alleen vrijgeven aan een beperkte groep gebruikers. Alleen de vijftig finalisten van de Android Developer Challenge zouden beschikking hebben over deze nieuwe versie. Zij hebben daarvoor wel een non-disclosure agreement (nda) moeten tekenen.

Google-medewerker David McLaughlin maakte per ongeluk per e-mail het bestaan van een verbeterde ontwikkelkit voor het Google Android-platform bekend. In dat bericht schrijft hij dat de sdk op een besloten server wordt aangeboden. McLaughlin bood later zijn excuses aan voor het versturen van de e-mail naar de verkeerde lijst.

Het is inmiddels zo'n vijf maanden geleden dat Google de laatste update voor het platform vrijgaf. De sdk voor Google Android bevat volgens ontwikkelaars nog veel bugs en fouten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2643102). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×