België krijgt dekkend WiMAX-netwerk

Dit artikel delen:
Wimax

België krijgt een dekkend Wimax-netwerk. De aanbieder Clearwire investeert de komende jaren in het nationaal dekkend maken van het netwerk.

De van oorsprong Amerikaanse Wimax-aanbieder Clearwire investeert de komende jaren in het nationaal dekkend maken van zijn mobiele breedbandnetwerk. Dat meldt de Vlaamse financieel-economische krant De Tijd.

Sinds het tweede kwartaal van dit jaar heeft Clearwire de vergunningen om in alle Belgische gemeentes fysiek zijn netwerk op te bouwen. Momenteel is het bedrijf enkel actief in Aalst, Brussel, Gent en Leuven. Daar bereikt het volgens directeur Carl Alloin een miljoen mensen. Het bereik zegt niets over het daadwerkelijk gebruik en klantenaantal.

Clearwire is sinds 2005 actief op de Belgische markt en heeft daarnaast activiteiten in Amerika, Denemarken, Ierland en Spanje.

Nederlands WiMAX

In Nederland is Worldmax vooralsnog de enige commercieel actieve aanbieder van Wimax-diensten. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf wil in 2011 landelijk dekkend actief zijn. Zowel Worldmax als Clearwire worden financieel gesteund door chipfabrikant Intel.

Onlangs verscheen een nieuw advies aan het Ministerie van Economische Zaken over de binnenkort te houden veiling van Nederlandse Wimax-frequenties. Volgens NMa en Opta doet het ministerie er goed aan om kleinere frequentieblokken op de markt te brengen, waardoor meer partijen commerciële activiteit kunnen ontplooien. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-17T13:47:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.