Lucent in zee met T-Systems en Hutchison Whampoa

Lucent Technologies heeft opnieuw omvangrijke contracten gesloten met twee grote operators.

Na het eerder bekendgemaakte contract met KPN voor de uitbreiding en upgrade van het nationale ATM-transportnetwerk in Nederland heeft Lucent technologies nu overeenkomsten gesloten met T-Systems International, onderdeel van Deutsche Telekom, en met de 3g-divisie van Hutchison Whampoa.

Lucent gaat T-Systems multivendor onderhouds- en supportdiensten voor ip-apparatuur bieden. Deze apparatuur is onderdeel van het wereldwijde ’Telecom Global Net’-netwerk van T-Systems. Het omvangrijke contract is het resultaat van de strategische beslissing van Lucent om de dienstverlening uit te breiden door het leveren van multivendor netwerkdiensten.

Lucent en T-Systems International hebben tevens bekendgemaakt dat ze gezamenlijk de beveiligingsdiensten van Lucent gaan aanbieden aan Duitse en internationale klanten van T-Systems. Zo kan T-Systems zijn bestaande reeks van managed firewall-services op kosteneffectieve wijze uitbreiden.

Tevens gaat Lucent, samen met Novatel Wireless, umts-pc-cards, software en diensten leveren aan 3g-klanten van Hutchison Whampoa in Australië, Denemarken, Italië en Zweden. Hutchison Whampoa levert onder de naam ’3’ al snelle mobiele diensten via een 3g-netwerk en handsets. De kaarten die Lucent en Novatel gaan leveren, stellen 3 in staat in te spelen op de vraag in de zakelijke markt naar hogesnelheidstoegang tot internetdiensten en bedrijfsnetwerken via laptops. Lucent en Novatel Wireless zijn de bekendste leveranciers van 3g w-cdma (umts) draadloze pc-modemkaarten die hogesnelheidsdatadiensten ondersteunen.

Lucent heeft uitvoerig onderzoek verricht op het gebied van mobiele-hogesnelheidsdatadiensten en tevens een serie marktstudies gesponsord. Die wijzen uit dat er in de zakelijke markt een substantiële vraag is naar mobiele toegang tot data. Dat geldt vooral voor mobiele-kantoorapplicaties, zoals e-mail met zware attachments en toegang tot bedrijfsintranetten en internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-09T11:55:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.