Payter vergroot ontwikkelkracht via India

Payter breidt zijn ontwikkel- en testcapaciteit uit door een meerderheidsbelang te nemen in het Indiase ict-bedrijf Maxartists Technologies. Zo moeten nieuwe diensten en applicaties voor mobiel betalen sneller ontwikkeld en getest worden.

Payter, ontwikkelaar van diensten voor betalingen via de mobiele telefoon, neemt een meerderheidsbelang in het Indiase ict-bedrijf Maxartist Technologies. Daardoor wordt de ontwikkel- en testcapaciteit vergroot. Door het belang hoopt het bedrijf sneller en flexibeler nieuwe diensten en applicaties op het gebied van mobiel betalen te ontwikkelen en te testen.

Het Indiase Maxartist ontwikkelt applicaties voor mobiele telefoons zoals interactieve sms-diensten, spellen en biometrische oplossingen zoals afrekenen met een vingerafdruk.

Payter ontwikkelt betaaldiensten via de mobiele telefoon. Het gaat om toepassingen op basis van Near Field Communication. (NFC). Het bedrijf is betrokken bij een proefproject in Rotterdam en wil internationaal uitbreiden. Daarvoor is meer test- en ontwikkelcapaciteit nodig.

Near Field Communication (NFC)

Near Field Communication (NFC). NFC is een contactloze communicatiemethode waarbij gebruik gemaakt wordt van een hoge frequentie op korte afstand (ongeveer tien centimeter) NFC wordt gezien als slimme vorm van RFID (Radio Frequency Identification). Bij RFID, dat meestal wordt gebruikt voor distributie, wordt informatie in één richting verzonden. NFC communiceert in twee richtingen en is in staat om ontvangen signalen ook zelf te verwerken.

NFC in supermarkt Molenaarsgraaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-29T17:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.