Nederlandse telecom op-een-na concurrerendst

Dit artikel delen:

Volgens de Europese telecomautoriteit ECTA is alleen de Britse telecommarkt in Europa concurrerender dan de Nederlandse. Door de goede concurrentie in Nederland hebben gebruikers meer keuzemogelijkheden en lagere prijzen, zegt staatssecretaris Heemskerk.

Op de Britse na is de telecommunicatiemarkt in Nederland de meest concurrerende van Europa. Dat concluderen onderzoekers van de Europese telecomautoriteit ECTA. Die organisatie voert jaarlijks een onderzoek uit naar het economisch klimaat dat ontstaat naar aanleiding van de regulering van de nationale telecommunicatiemarkten in Europa.

Keuzemogelijkheid

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) is blij met de bevindingen. "Uit het onderzoek blijkt dat Nederland op het gebied van vaste telefonie en breedband internet dankzij goed georganiseerd markttoezicht tot de meest concurrerende markten in Europa behoort", zegt hij. "Daarvan profiteert de consument via meer keuzemogelijkheden en lagere prijzen."

ECTA stelt ook vast dat Nederland de laagste toetredingsdrempels voor nieuwkomers op de telecommarkt heeft en de beste mogelijkheden voor aanleg en uitbreiding van netwerken. In Nederland zorgt het ministerie van Economische Zaken voor de kaders en de invoering van telecommuniatierichtlijnen.

Toezicht

Telecomwaakhond Opta is verantwoordelijk voor het toezicht op en de effectieve uitvoering van deze richtlijnen. Doel van de regelgeving is het beschermen van de consument en het bevorderen van concurrentie op de telecommunicatiemarkten. Zo maakte de instantie kortgeleden bekend dat telecomconcern KPN onder de loep wordt genomen. Alternatieve aanbieders van zakelijke telefonie en internet zouden nog steeds te veel afhankelijk van KPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom zijn de prijzen van mobiele telefonie zo ongelovelijk duur dan in Nederland? Ik woon in Finland en de prijzen zijn hier veel lager voor bellen, sms en internetten met je mobiel.

Ja, dat klopt, maar het was wel even heel verwarrend. Het begon allemaal met die carrier pre-select en bellen met een code enzo. Als ik wil bellen wil ik bellen en daar niet zoveel over nadenken. Maar toen zag ik dat anderen behalve KPN ook abonnementen aanboden wat KPN ertoe dwong hun tarieven te verlagen. Heel goed. Ik heb een tijdje met Tele2 gebeld en dat ging heel goed. Nu bel ik met Pretium Telecom en die zijn net weer even goedkoper. We zullen zien wat er volgt, maar ik ben blij dat ik rond kan shoppen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-30T11:40:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.