Meer telecom met gelijkblijvend budget

Dit artikel delen:

Bedrijven moeten in 2004 meer doen met hetzelfde budget als het gaat om het optimaliseren van hun telecomtoepassingen. Dat maakte het onderzoeksbureau Heliview vandaag bekend op het 'Meer voor Minder' seminar van Interoute.

Het merendeel van de onderzochte Top 1000 bedrijven heeft een stijgende behoefte aan bandbreedte. De belangrijkste oorzaken zijn een toenemende mate van centraliserende bedrijfssoftware, waardoor de organisaties die deze toepassingen gebruiken meer moeten communiceren met centrale servers; een groei in het aantal erp-applicaties dat gebruikt wordt, zoals SAP, Baan en Oracle; en een groeiende behoefte aan 'voice over ip' (voip). Verwacht wordt dat de behoefte aan 2 Megabit breedbandlijnen de komende twaalf tot 24 maanden met 18 procent stijgt.
 
Naast prijs- en kwaliteitsverhoudingen, dienstverlening en flexibiliteit, hechten Top 1000 bedrijven veel waarde aan beproefde netwerktechnologieën en aan het internationale bereik van netwerken: "Wij zijn een internationaal opererende organisatie, onze telecomdiensten-leverancier moet tevens een internationale scope hebben", aldus één van de respondenten.
 
De behoefte aan ip vpn is de laatste 24 maanden sterk gegroeid. Met een ip vpn netwerk kunnen bedrijven veilig en flexibel hun verschillende vestigingen verbinden. 56 procent van de gebruikte telecominfrastructuren is mede gebaseerd op ip vpn. De vraag zal de komende twee jaar met gemiddeld 12 procent toenemen. Ook wordt mpls (multi protocol label switching) veel gebruikt in netwerkomgevingen. Deze technologie maakt het mogelijk om makkelijk nieuwe bedrijfslocaties aan een netwerk toe te voegen. Het onderzoek van Heliview wijst uit dat er wordt afgerekend met de traditionele 'legacy-netwerken' zoals huurlijnen, kabel, atm en frame relay.
 
De ontwikkeling waarvan het meest wordt verwacht in de nabije toekomst door de Top 1000 bedrijven is voice over ip (voip). Veel van de grootzakelijke gebruikers zien hierin een mogelijkheid om te besparen op beltikken. Ongeveer de helft van de respondenten wil of is bezig met het implementeren van voip-diensten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-04T11:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.