Cisco koppelt Blackberry's aan IP-telefoons

Dit artikel delen:

Binnenkort is het mogelijk om een Blackberry te integreren met ip-telefoons op het werk. Daardoor kan een werknemer bereikbaar zijn via een enkel telefoonnummer voor vast en mobiel. Research in Motion, fabrikant van de zakelijke smartphone, werkt daarvoor nauw samen met netwerk- en telefoonleverancier Cisco. De Canadezen werken hard aan de ontwikkeling van een samenwerkingsnetwerk van zakelijke software- en hardwareleveranciers.

De Canadese smartphoneproducent ontwikkelde het zogeheten ‘Blackberry mobile voice system server for Cisco unified communications manager'. Daarmee wordt het mobiele platform gekoppeld aan Cisco's systeem voor telefoon- en berichtenverkeer via het internetprotocol (ip). Met de term unified communications doelen Cisco en andere leveranciers op het gebruik van verschillende communicatiekanalen over verschillende applicaties. Mobiele apparaten zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Eén telefoonnummer

Door het combineren van de platformen van Blackberry en Cisco kunnen werknemers gebruikmaken van één enkel telefoonnummer en één voicemailbox voor zowel hun vaste kantoortelefoon als hun Blackberry. Telefoongesprekken kunnen tegelijkertijd of na elkaar binnenkomen op maximaal vier verschillende toestellen, ongeacht of dit Blackberry's of Cisco's ip-telefoons zijn.

Ook kunnen werknemers vanaf hun Blackberry gesprekken voeren met het behulp van het nummer van hun vaste lijn. Bovendien werken vastetelefoonfuncties als doorschakelen en het bellen van verkorte telefoonnummers vanaf de smartphone en kunnen gebruikers tijdens een gesprek schakelen van hun mobieltje naar hun vaste telefoon.

Samenwerkingsnetwerk

Research in Motion werkt hard aan de ontwikkeling van een samenwerkingsnetwerk van zakelijke software- en hardwareleveranciers. Zo werd begin mei 2009 bekend dat de Canadezen met HP samenwerken aan een softwarepakket dat het beheren van mobility-oplossingen gemakkelijker en goedkoper maakt. Ook kunnen gebruikers documenten, zoals foto's, e-mails en internetpagina's, gemakkelijker afdrukken, ongeacht hun locatie. Dat zou uiteindelijk de productiviteit van het groeiend aantal mobiel werkende medewerkers verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-05T11:13:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.