Nokia organiseert ontwikkelwedstrijd

Dit artikel delen:

Mobieltjesfabrikant Nokia looft in Nederland vijfduizend euro uit voor de winnaar van een softwareontwikkelwedstrijd. De ontworpen mobiele toepassingen moeten specifiek zijn toegespitst aan de behoeften en wensen van Nederlandse gebruikers. Wereldwijd dingen inzendingen mee in de categorieën Eco, Productiviteit, Entertainment en Life improvement. Daarmee zijn prijzen tot 30.000 dollar te winnen.

De winnende mobiele applicaties worden opgenomen in de Ovi Store, Nokia's online toepassingenwinkel. Ontwerpers die winnen, krijgen bovendien van experts binnen het Finse bedrijf advies over gebruiksvriendelijkheid en design.

Miljoen dollar

Nokia stelt daarnaast een miljoen dollar beschikbaar voor de toepassing die in de ogen van het bedrijf het gebruik van mobiele telefoons drastisch verandert. Dat kan bijvoorbeeld een verandering zijn in de manier waarop mensen hun toestel gebruiken, of een manier waarop de inzet van mobiele telefoons en toepassingen zorgt voor een verbetering in het welzijn van mensen in ontwikkelingslanden.

In de Nederlandse competities ontvangen de winnaars van de tweede en derde plaats een telefoon. De ontwikkelwedstrijd heet Calling All Innovators en loopt tot 18 mei 2010. Het is de tweede keer dat de competitie wereldwijd wordt georganiseerd. In 2009 deden ruim 1700 ontwikkelaars uit 85 landen mee.

Beheerproblemen

De Ovi Store is een van de vele applicatiewinkels die vanaf mobiele telefoons bereikbaar zijn. De meeste mobieltjesfabrikanten, zoals Apple, Google, Microsoft, Research in Motion (Blackberry) en Palm, en vele grote telecomaanbieders, zoals Vodafone, bouwden hun eigen winkeltje. Experts beweren dat de wedloop van dergelijke online winkels beheerproblemen oproept.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@Diederik:
Ik mis hier met welke tools deel kunt nemen aan deze nokia software-ontwikkel wedstrijd.
- Is dat eigen ontwikkel software van Nokia zelf?
- Is het mogelijk met Java ME (Mobile Edition)?

Waar kan een lezer(es) meer vinden over deze competitie?
hier misschien? http://www.nokia.com/developers

Of hier op deze Nokia website:
http://www.callingallinnovators.com/

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-26T10:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.