MKB gebruikt telewerksoftware bijna niet

Dit artikel delen:

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft last van remmende voorsprong als het gaat om het gebruik van software voor telewerken. Dat concludeert softwareleverancier Microsoft na onderzoek. 45,4 procent van bedrijven in het mkb zegt niet over software te beschikken om samen te werken aan documenten. Dat is het hoogste percentage van alle onderzochte landen.

Ook software om online te vergaderen wordt bijna niet gebruikt door de Nederlandse ondernemers met minder dan vijfhonderd werknemers. 64,9 procent van de ondervraagden zegt niet over deze software te beschikken. Dat is een hoger percentage dan het wereldwijde gemiddelde van 40 procent.

In eerste instantie liep het Nederlandse midden- en kleinbedrijf voorop bij het gebruik van software om te kunnen telewerken, zegt Microsoft. Blijkbaar heeft Nederland last van remmende voorsprong. ‘Bedrijven moeten de toegevoegde waarde van software die medewerkers helpt ervaren in de praktijk', zegt directeur MKB Arjan Oude Kotte van Microsoft Nederland. Hij noemt de afgelopen winter als voorbeeld. ‘De weersomstandigheden zorgden ervoor dat veel werknemers thuisbleven. Weinig medewerkers konden thuiswerken, samenwerken of hadden toegang tot belangrijke informatie. Dat is simpelweg verspilling van tijd en geld.'

Niet zonder ict

Het merendeel van de Nederlandse bedrijven in het mkb beschikt over een server (79,3 procent), back-up (90,8 procent), e-mail (96,4 procent) en een website (88 procent).

Nederlandse bedrijven met minder dan vijfhonderd werknemers erkennen het belang van ict voor hun organisatie. Slechts 6,8 procent zegt dat ict wat toevoegt aan de organisatie, maar dat het niet belangrijk is. 45,8 procent noemt ict belangrijk voor het bedrijf en kan niet zonder. Microsoft noemt de Nederlander wel nuchterder dan zijn collega wereldwijd. Wereldwijd noemt 85,9 procent ict belangrijk voor het functioneren voor zijn bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-23T11:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.