Cisco tekent overname Tandberg in Nederland

Dit artikel delen:

Netwerkleverancier Cisco heeft de overname van videoconferencingbedrijf Tandberg in Nederland bezegeld. De aandelen Tandberg zijn daartoe op maandag 19 april 2010 officieel ingebracht in Cisco Systems Netherlands b.v., vertelt directeur Coks Stoffer van Cisco Nederland. Hij is een van de topmensen die de overdrachtsdocumenten ondertekenden.

Alle omzet uit Tandberg-activiteiten, die formeel zijn ondergebracht in de nieuwe divisie Telepresence Technology Group, loopt via de Nederlandse vennootschap. Overigens geldt dat voor de omzet van alle activiteiten die Cisco buiten de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico ontplooit, legt Stoffer uit.

Deze constructie toont volgens de Nederlandse topman het belang van ons land voor zijn bedrijf. 'Nederland heeft een belangrijke doorvoerfunctie en heeft veel kennis in huis.' Stoffer zegt dat Cisco niet uit belastingoverwegingen voor de constructie heeft gekozen.

Uitbreiding

Vanaf september 2009 onderhandelde Cisco met aandeelhouders van Noorse Tandberg over een overname. Daarmee mikt de hardwarereus op een uitbreiding van zijn portfolio van collaborationproducten. Tandberg levert hardware- en softwareoplossingen voor teleconferencing en bedient daarbij vooral de onderkant van de markt.

Cisco betaalt 3,3 miljard dollar voor de leverancier van videoconferencing. De technologie wordt vervlochten tot een integrale propositie van Cisco, vertelt directeur Stoffer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-21T09:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.