RIM helpt netwerkcapaciteit te besparen

Dit artikel delen:

Blackberry-fabrikant Research in Motion werkt aan het terugdringen van de dreigende overbelasting van de telecomnetwerken. Aanbieders verwachten dat de capaciteit van hun netwerken binnen enkele jaren ontoereikend is. De bestaande compressietechnologie van de Blackberry halveert het dataverkeer en met het nieuwe Mobile Voice System 5 kunnen mobiele telefoongesprekken worden afgehandeld via Wi-Fi in combinatie met pbx-centrales.

De verzadiging van de mobiele netwerken is een reëel probleem, zegt Computable-expert Steven Schouppe op de gebruikersconferentie WES in Orlando. Research in Motion, de Canadese fabrikant van de zakelijke smartphone Blackberry, ziet de bui hangen en werkt aan manieren om het netwerk te ontlasten. 'Door slimme compressietechnieken kunnen Blackberry's de dataoverdracht nu al halveren', aldus Schouppe.

'Daarnaast is het nog steeds het enige platform dat echt 'push data' levert', vervolgt hij. Hierdoor wordt het netwerk alleen gebruikt op het moment dat er daadwerkelijk nieuwe e-mailberichten zijn. Toestellen van andere merken controleren regelmatig via het netwerk of er berichten zijn.

Via Wi-Fi en pbx

Bovendien heeft de fabrikant op de gebruikersconferentie een nieuwe versie van zijn Mobile Voice System (MVS) aangekondigd. Daarmee kunnen mobiele gesprekken worden gerouteerd via Wi-Fi en de bedrijfstelefooncentrale (pbx). Daarvoor werkt de fabrikant samen met netwerkleverancier Cisco.

MVS 5 werkt met Cisco's unified communications manager, waarmee werknemers hun vaste werktelefoonnummer kunnen gebruiken vanaf hun Blackberry, op standaard gsm-netwerken en met behulp van Wi-Fi. Behalve dat dit kosten bespaart, vermindert deze oplossing ook de capaciteitsdruk op telefoonnetwerken.

In de Verenigde Staten waarschuwt telefoonbedrijf AT&T dat zijn netwerk binnen vier jaar bezwijkt door het toenemende mobiele gebruik van video, hoogwaardig internet en koppeling met kantoor- en bedrijfsapplicaties. Het bedrijf is in de VS de exclusieve leverancier van de iPhone en overweegt om binnenkort zijn onbeperkte data-abonnementen te vervangen door gestaffelde abonnementen. Daarbij betaalt de gebruiker maandelijks een vast bedrag voor een maximum aantal megabytes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'Daarnaast is het [Blackberry] nog steeds het enige platform dat echt 'push data' levert'

Mag ik de lezer er op attenderen dat het IMAP-mail protocol al sinds 1997 IMAP IDLE bevat en dat dit door de meeste mail servers en mail clients (zoveel commercieel als open source) wordt ondersteund. Het netwerkverkeer dat IMAP gebruikt is verwaarloosbaar op moderne netwerken. Wil je besparen op email, haal dan dat kleurige logo en die disclaimer van 15 regels uit je email handtekening. M.a.w. je hebt nergens geen RIM voor nodig.

Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/IMAP_IDLE

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-03T09:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.