Xinmao trekt zich terug uit strijd om Draka

Prysmian lijkt de winnaar van de biedingsstrijd

Dit artikel delen:

De Chinese investeringsmaatschappij Tianjin Xinmao heeft besloten geen bod uit te brengen op kabelfabrikant Draka. Het bedrijf kan niet op tijd de benodigde goedkeuring van de Chinese overheid krijgen. Snelheid was geboden, nu het Italiaanse Prysmian definitief een bod heeft uitgebracht dat de steun van Draka's bestuur en toezichthouder heeft. Dat melden diverse nieuwsbronnen.

In verband met benodigde vergunningen van de Chinese overheid, zou Xinmao op zijn vroegst pas op 13 februari 2011 een definitief bod op Draka kunnen uitbrengen. Dat is echter tien dagen na het eind van de periode waarin aandeelhouders van Draka hun aandelen kunnen aanbieden aan Prysmian. Volgens een woordvoerder van Draka had Xinmao echter 'voldoende tijd om het bod uit te brengen', schrijven diverse persbureau's. 

Bestuur en toezichthouders van kabelfabrikant Draka spraken eerder op de dag hun unanieme steun uit voor het ovenamebod van de Italiaanse branchegenoot Prysmian. Daarmee legden ze een potentieel hoger bod door de Chinese investeringsmaatschappij Tianjin Xinmao al naast zich neer. Het besluit is gebaseerd op gesprekken met Xinmao en een afweging van alle voorwaarden en uitvoeringsrisico's van de beide biedingen, schrijft het bedrijf.

Miljard euro

De Italianen maakten in november 2010 kenbaar een bod van 17,20 euro per Draka-aandeel voor te bereiden. Daarmee waarderen ze de kabelfabrikant op ongeveer 840 miljoen euro. Bestuur en toezichthouders van Draka stemden daar al vlak nadien mee in, maar ontvingen minder dan een etmaal later een hoger bod van Xinmao. Die partij bood 20,20 euro per aandeel, wat Draka op ruim een miljard waardeert.

Al in december uitte Draka twijfels over het Chinese bod. Er was bezorgdheid over de traagheid waarmee de Chinezen de financiering en de benodigde vergunningen regelen. Toch kregen ze inzage in de boekhouding van het Amsterdamse bedrijf.

Lees ook over de historie van Draka: 'In 100 jaar van rubber naar snel glas'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-06T13:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.