'OT2010-migratie bespaart 50 tot 70 procent'

Dit artikel delen:

De eerste drie organisaties die deelnemen aan de gezamenlijke telecomaanbesteding OT2010, zijn inmiddels overgestapt op een nieuw contract voor mobiele telefonie. Het gaat om Alliander, de provincie Zeeland en DCMR Milieudienst Rijnmond. De overstap levert een kostenbesparing van 50 tot 70 procent, verwacht het programmabureau dat de aanbesteding begeleidt. Telecombedrijf Vodafone levert de mobiele telefoniediensten.

Vodafone Nederland won in september 2010 het cluster mobiele telefonie van OT2010 en mag de komende zes jaar mobiele spraak- en datadiensten verzorgen voor circa tweehonderd overheidsdiensten. Het is de derde keer op rij dat Vodafone de overheidsaanbesteding voor mobiele telefonie wint. De vorige aanbestedingen uit 2000 en 2006 waren ook al aan het bedrijf gegund. De laatste keer ging het om 133 overheidsinstellingen.

Het cluster mobiele telefonie behelst de afhandeling van spraak- en dataverkeer over een gsm-netwerk in binnen- en buitenland, de koppeling van bedrijfstelefonie met een mobiel netwerk en het verbeteren van inpandige netwerkdekking. De omvang van de opdracht wordt geschat op ongeveer 70 miljoen euro.

Clusters

Andere clusters van OT2010 zijn vaste telefonie, mobiele apparaten, sms-gatewaydiensten, inbound-diensten (klantcontactcentra) en telefooncentrales. Het onderdeel vaste telefonie was in eerste instantie gegund aan telecombedrijf KPN, maar werd later aan Tele2 gegund toen deze aanbieder met belastende informatie kwam. KPN stapte hierop naar de rechter die dit besluit herriep. In maart dient het hoger beroep.

Het Amstelveense BTC Teleconsult levert in die periode meer dan 43.000 mobiele apparaten en hun software en accessoires. KPN verzorgt de inbound-diensten, de afhandeling van circa 21 miljoen inkomende telefoongesprekken per jaar, zoals in klantcontactcentra. Het bedrijf Clubmessage is uitgekozen als leverancier voor sms-gatewaydiensten. Het cluster telefooncentrales moet nog worden aanbesteed.

OT2010 was genomineerd voor de Computable Award 2010 voor het Ict-project van het Jaar bij de Overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-04T11:55:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.