KPN gaat digitale tv en radio breed doorvoeren

Dit artikel delen:

Vanaf 18 oktober gaat KPN, zoals het bedrijf het zelf zegt, "een aantrekkelijk alternatief voor de huidige kabeltelevisie in Nederland bieden".

Voor de ontvangst van deze televisie- (én radio-) zenders wordt gebruikgemaakt van de geavanceerde DVB-T technologie. Het zenderpakket van Digitale TV van KPN bestaat uit de 25 best bekeken televisie- en de 17 meest beluisterde radiozenders. De ontvangst is draadloos, dus men is niet meer afhankelijk van de plek waar een kabelaansluiting zit. Klanten ontvangen bij het afsluiten van een abonnement een kleine antenne, een digitale ontvanger en een ’smartcard’ die toegang geeft tot Digitale TV van KPN. Digitale TV biedt als extra een elektronische TV-gids die via het TV-scherm is te raadplegen. Daarmee is tijdens het ’zappen’ direct zichtbaar welk programma er bezig is en welke programma’s volgen.

Wie meerdere diensten afneemt van KPN, krijgt korting: wie al een telefoonabonnement en ADSL van KPN heeft, betaalt bijvoorbeeld € 7,95 per maand. Klanten met een vast of mobiel abonnement betalen € 10,95 per maand. Alle overige klanten moeten € 13,95 per maand gaan betalen.

Naar verwachting kan eind 2006 het overgrote deel van Nederland Digitale TV van KPN ontvangen. Op dit moment is Digitale TV van KPN in de Randstad te ontvangen door 2,7 miljoen Nederlandse huishoudens (45 procent van het totaal aantal huishoudens).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi, eindelijk concurrentie en klantvoordeel door pakketverkoop dat in de buurt van de reele prijs terecht komt. Nu maar hopen dat je voor 2 TV's niet ook twee abo's en antennes hoeft te kopen

Het ziet er naar uit dat je voor twee tv's ook twee abo's nodig hebt.
Helaas dus weer geen alternatief voor de kabelproviders.

Nee hoor, je kunt maximaal 3 toestellen aansluiten op 1 abo... Dus 3 ontvangers met 3 smartcards op 1 enkele abo..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-05T12:27:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.