Tele2 neemt Connect Data Solutions over

Telecomdienstverlener Tele2 Nederland neemt alle aandelen van het Nederlandse hostingbedrijf Connect Data Solutions (CDS) over. CDS is een in 2001 opgerichte dienstverlener die zich met data-oplossingen, ip-telefonie, internet en co-locatiediensten richt op het midden- en kleinbedrijf.

Connect Data Solutions (CDS) is gevestigd in Naarden en bestaat tien jaar. CDS beheert en monitort dagelijks duizenden nodes en aansluitingen van honderden klanten in het eigen technisch centrum. CDS heeft een eigen infrastructuur. Die bestaat uit een op mpls-gebaseerde backbone op basis van Cisco-componenten. Deze backbone integreert tegelijkertijd acht datacenters in Nederland. CDS heeft onder andere een eigen dubbele glasvezelringkoppeling met de Amsterdam Internet Exchange (Ams-IX). 

BBned

Tele2 wil met CDS, dat in 2010 een omzet van ruim vijf miljoen euro haalde, een sterkere speler worden op het gebied van hostingdiensten. Tele2 nam eerder in 2010 BBned voor 50 miljoen euro over en zegt nu met CDS erbij zijn positie in de zakelijke telecommarkt te versterken, aldus Günther Vogelpoel, ceo van Tele2 Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-06T14:44:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.