Managed hosting door True

Ricoh neemt cameraleverancier Pentax over

 

Ricoh neemt voor een onbekend bedrag cameralevencier Pentax over. Volgens Japanse media betaalt Ricoh 85 miljoen euro (10 miljard yen) voor de leverancier van fototoestellen. Op 1 oktober 2011 moet de overname zijn afgerond.

Ricoh's eigen activiteit van hoogwaardige digitale fototoestellen wordt samengesmolten met die van Pentax.

Ricoh verkoopt fotokopieerapparaten aan bedrijven, maar is vooral gespecialiseerd in het leveren van hardware, software en diensten voor het opslaan en beheren van documenten. De overname van de digitale fototoestellen van Pentax lijkt op het eerste zicht niet meteen te passen in die strategie. Ricoh meent echter dat het onderscheid tussen werk en privé zal verdwijnen en het hoopt met de overname van Pentax meer producten te kunnen aanbieden aan een brede groep gebruikers.

Ontslagen

Eind mei 2011 werd nog bekend gemaakt dat Ricoh tienduizend banen wil schrappen in het kader van een herstructurering om het bedrijf opnieuw rendabel te maken. In Nederland zouden geen ontslagen vallen, zo beweert Ricoh.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4018622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Waarom zou het niet passen in de strategie? Camera's en copiers zijn beiden imaging-producten. Bij Canon zitten die ook onder één merk.

Vacatures bij Ricoh
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×