Mitel schrijft weer zwarte cijfers

Mitel, een Canadese telecomleverancier van unified communication (uc) en VoIP-oplossingen, heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2011 een omzet van 166,6 miljoen dollar en een winst van 4,4 miljoen dollar geboekt. Dat is een verbetering ten opzichte van het derde kwartaal. Toen werd er vier miljoen dollar verlies geboekt bij een omzet van 162 miljoen dollar.

Over het hele gebroken boekjaar 2011 steeg de omzet met 0,3 procent naar 649,7 miljoen dollar. De winst bedroeg 88,1 miljoen dollar. De goede cijfers zijn een opsteker voor Mitel. De telecomleverancier boekte alleen winst in 2010 en 2008, maar in alle andere jaren na de oprichting in 2001 leed het bedrijf verlies.

VMware

Mitel is onder leiding van de nieuwe ceo Richard McBee bezig met een reorganisatie. Hij is onder meer van plan de zaken te vereenvoudigen en zich meer te richten op onderzoek en ontwikkeling van telecomproducten voor het mkb en middensegment (honderd tot 2500 werkplekken). Mitel levert hiervoor zijn Freedom-architectuur en is van plan te groeien op het gebied van spraakvirtualisatie, waarbij nauw wordt samengewerkt met VMware. Verder heeft McBee het Europese managementteam opgeschud door onder andere de functie van coo te schrappen.

KPN, HPS en Zetacom

In Nederland wordt Mitel onder andere verkocht door telecomdienstverleners KPN, HPS en Zetacom. Klanten zijn onder andere het Maasziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Den Hartogh Logistics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-04T16:27:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.