'Meer Android-apps dan Apple-apps in 2012'

Dit artikel delen:

Het aantal aangeboden Android-applicaties zal in 2012 het aantal Apple apps passeren. Dat verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau Strategy Analytics. Sinds augustus 2010 is het aantal applicaties in de Android Market gestegen met 127 procent, voor de Apple App Store bleef de groei steken op 44 procent. Momenteel komt het aanbod van Apple's applicatiewinkel boven dat van Android uit. In juli 2011 waren dit 425.000 (cijfers Apple) tegenover naar schatting 300.000 Android-apps. Dit belooft eind 2012 om te slaan in het voordeel van Google's Android, voorspellen de analisten.

Naar verwachting wordt er in 2012 in totaal voor twee miljard dollar per kwartaal aan apps gedownload. Volgens berekeningen van Strategy Analytics blijft Apple desondanks het meest verdienen aan applicaties.

Mocht de winkel achter Google's Android-apps in zee gaan met winkels als Amazon App Store, GetJar, Nook en andere soortgelijke bedrijven, dan zal Android Market nog voor 2012  boven de Apple App Store uitkomen, verwachten de analisten.

Volgens onderzoeksteam App Genome van de website Lookout is onder ontwikkelaars nu Apple nog het meest populair. Zij stellen dat tussen augustus 2010 en februari 2011 24.000 ontwikkelaars aan apps voor in de App Store werkten, terwijl er slechts vierduizend bezig waren voor de Android Market. Volgens het onderzoeksteam zijn er ook de laatste maanden nog steeds meer ontwikkelaars die voor het besturingssysteem van Apple kiezen dan voor de Google-variant.

Meer Android-tablets dan iPads

Marktonderzoeker Gartner voorspelt dat begin 2012 bijna de helft van alle verkochte smartphones met het besturingssysteem Android is uitgerust.

De opkomst van tabletcomputers van andere leveranciers dan Apple snoept marktaandeel af van de Apps die draaien op het iOS besturingssysteem van Apple.

Leveranciers als LG, Asus, Acer, HTC brengen tablets op de markt die voorzien zijn van Google's besturingssysteem Android. Daarnaast zijn er leveranciers als Blackberrymaker Reserach in Motion (RIM) en HP die hun tablets uitrusten met een eigen besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd of de concurrentie dan al de iPad voorbij is in 2012. Volgens mij duurt dat nog zeker een aantal jaar, en zeker geen maanden.

Wordt het niet eens tijd dat app-ontwikkelaars een portable platform gebruiken zoals RhoMobile, Canvas, zodat apps niet voor 1 merk maar voor alle mobiele telefoons werken?

@Innovator
Omdat die platformen zoals RhoMobile, Appcelerator en vele anderen, niet te vergelijken zijn met een app die gebouwd is voor een specifiek apparaat.
Met die multi-platform tools bouw je in feite een website, welke omgezet wordt om als app op alle platformen te draaien. Hier maak je geen goedlopende games mee.

De apps van Apple zijn wel van betere kwaliteit !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-27T16:25:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.