Kwart managers gebruikt tablets na werktijd

Dit artikel delen:
ipad apple tablet

Bijna een kwart van de managers (24 procent) werkt buiten kantooruren door op zijn tabletcomputer. Ongeveer één op de vijf leidinggevenden (21 procent) gebruikt zijn smartphone buiten werktijd voor zaken. Dat blijkt uit een enquête onder 306 managers van Nederlandse bedrijven. Daarbij werd zakelijk- en prive-gebruik van smartphones en tablets onderzocht.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrouwen buiten werktijd intensiever gebruik maken van smartphones en tablets dan mannen. Vijftig procent van de ondervraagde managers gebruikt voor het lezen van e-mail buiten werktijd de smartphone. Veertig procent opent de berichten op zijn tablet. Opvallend is dat managers het vaakst (60 procent) een laptop of desktopcomputer gebruiken om mails te lezen na kantooruren. De respons op e-mails ligt hoger bij smartphone-gebruikers dan bij tablet-gebruikers.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Rotterdamse bureau SSI. De Larense leverancier en adviseur van software voor bi en datawarehousing Kadenza gaf de opdracht voor het onderzoek.

Kadenza-directeur Erik Leene zegt dat managers door het gebruik van mobiele apparatuur op vrijwel elke plek en elk gewenst tijdstip inzicht kunnen hebben in de actuele stand van zaken: 'Managers kunnen gemakkelijker thuis of onderweg doorwerken. De behoefte aan tijd- en plaatsonafhankelijke toegang tot informatie neemt steeds meer toe.'

Manager twijfelt nauwelijks aan beveiliging

Het benaderen van bedrijfsinformatie legt wel druk op ict-beheer. Informatie over de status van projecten, verkoopcijfers en de omzet moet actueel zijn en constant toegankelijk zijn. Daarnaast speelt beveiliging een belangrijke rol. Bij verlies van een apparaat of werk van hackers kan de concurrentie toegang krijgen tot strategische bedrijfsinformatie.

Van de ondervraagde managers stelt 81 procent dat hun smartphone voldoende beveiligd is. 86 procent vindt zijn tablet voldoende beveiligd.

Struikelblok

Leene zegt in een toelichting op de onderzoeksresultaten dat het gebruik van rapportages meer vraagt dan het doorplaatsen van standaardrapporten naar mobiele apparatuur. Hij ziet dat er buiten kantooruren behoefte is aan specifieke informatie.

In een animatiefilm laat het bedrijf zien wat de belangrijkste informatiebehoeften en struikelblokken zijn in het gebruik van mobiele apparatuur bij de verspreiding van stuurinformatie voor managers.

Mobiele BI volgens Kadenza

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-03T12:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.