Apple pakt Samsung ook in Nederland aan

Dit artikel delen:

De strijd tussen Apple en Samsung gaat onverminderd door, nu Apple in de Duitse rechtbank voor elkaar heeft gekregen dat Samsung zijn Galaxy 10.1-tablet niet in de Europese Unie mag verkopen. Opvallend is dat Nederland is uitgezonderd van deze rechtelijke uitspraak. Apple is hier een aparte rechtszaak begonnen om ook de smartphones van Samsung te kunnen bannen, maar Samsung is hierop een kort geding begonnen, dat op 10 en 11 augustus 2011 dient. Apple beticht Samsung ervan inbreuk te hebben gemaakt op intellectuele eigendomsrechten van Apple's tablet iPad en de Duitse rechtbank gaf hen daarin voorlopig gelijk.

Samsung is ontstemd over de procedure van de Duitse rechtbank. Het ict-bedrijf beweert niet te hebben geweten dat er een Europese aanklacht tegen hen liep van Apple. Dit blijkt niet verplicht te zijn om te melden en de rechtbank heeft dan ook een voorlopige uitspraak gedaan. De Duitse rechtbank heeft Samsung dus niet gehoord over de Galaxy Tab 10.1, die augustus 2011 in Europa op de markt moet komen. Of dit nog wel gaat gebeuren, is onbekend.

Er wordt nu een onderzoek gedaan of de klachten van Apple over de concurrerende tablet terecht zijn, dus er is nog alle kans dat Samsungs platte pc toch in landen als Duitsland, Frankrijk en Portugal in de winkel ligt eind augustus 2011. De uitspraak hierover is over enkele weken, net als de uitspraak van de Haagse rechtbank om in Nederland zowel de Galaxy-tablet als Galaxy-smartphones een importverbod te geven.

Draadloze technologie

De beide rechtszaken zijn onderdeel van een reeks problemen tussen Apple en Samsung. Apple beticht Samsung ervan het ontwerp en de interface van zowel de iPad als de iPhone te hebben nagemaakt in hun Galaxy-lijn en sleept Samsung behalve in Europa ook in Australië en de Verenigde Staten voor de rechter. Samsung begon op zijn beurt rechtszaken tegen het bedrijf van Steve Jobs, omdat Samsung beweert dat Apple juist inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Samsung als het gaat om draadloze technologie.

De tweestrijd tussen de ict-grootheden is extra interessant omdat Apple behalve concurrent, ook een van de grootste klanten is van Samsung. Samsung levert Apple productonderdelen zoals processoren en haalde daarmee in 2010 alleen al 5,7 miljard dollar op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

'Meer Android-apps dan Apple-apps in 2012'

Samsung is grootste ICT-bedrijf ter wereld

Apple draait recordkwartaal

Apple schikt patentenstrijd met Nokia

Samsung en Apple willen elkaars producten zien

Apple iPhone 5 komt in september

'Apple domineert nog jaren de tabletmarkt'

Samsung lanceert Galaxy Tab 10.1 en 8.9

Samsung wint Nederlandse patentstrijd van Apple

Samsung trekt eis verkoopverbod Apple in

Apple moet door stof voor Samsung Galaxy Tab

Apple en Samsung overwegen patentvrede

Samsung opent direct aanval op Apple iPad 3

'Apple wil schikken met Samsung en Motorola'

Apple eist alsnog Samsung Galaxy-verbod

Apple verliest slag om Samsung Galaxy Tab 10.1

Apple eist weer verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

Samsung blijft Apple onderdelen leveren

Samsung mag Apple niet dagvaarden om 3G

Samsung omzeilt verkoopverbod door update

Samsung en Microsoft sluiten patentendeal

Samsung klaagt in Nederland Apple aan om 3G

Duitse retailer verkoopt toch Galaxy Tab 10.1

Samsung introduceert 11,6-inch Slate PC

Duitsland bant Galaxy Tab 10.1 permanent

Samsung zet software VMware op Galaxy's

Samsung gebruikt science fiction tegen Apple

Nieuwe Apple-baas Tim Cook is machtig man

'Conflict Apple en Samsung wordt titanenstrijd'

Samsung past scrollen op Galaxy-telefoon aan

Rechter verbiedt verkoop Galaxy-smartphones

Rechter zwakt verbod op Galaxy Tab 10.1 af

Samsung start verkoop Galaxy Tab 10.1

Samsung bestrijdt verkoopverbod Galaxy Tab


Reacties

Nog niet zo heel lang geleden was er een veel gehoorde klaagzang dat Apple zo groot als Microsoft had kunnen worden, dan zou ons computerleven nu veel beter zijn. Microsoft zou een monopolie positie bezitten, privacy schenden en concurrenten onderuit halen. Op bepaald terrein niet helemaal onwaar, vergeet bijv. Netscape niet. Maar wat doet Apple nu (dankzij MP3)? Schenden van privacy en Samsung onderuit halen, "terwijl" deze belangrijke chips aan Apple levert. Als bijv. een LED TV platter wordt, en minder rand krijgt, gaan ze dan allemaal niet op elkaar lijken en is er logischerwijs maar een beperkt aantal plaatsen voor knoppen en/of aansluitingen. En de GUI komt van Xerox, grofweg gezegd...

Nu ben ik helemaal klaar met dat arrogante Apple. Kinderachtig om op deze manier te laten zien dat je concurrent een beter en mooier product heeft gemaakt.
Van m'n werk heb ik nog zo'n lelijke iPot als agenda. Is kijken of ik wat beters en mooiers kan vinden om te synchroniseren met Outlook (gelukkig van Microsoft waar dat suffe Apple ook al niet tegenop kan ;-).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-10T11:39:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.