Skype neemt SMS-dienst GroupMe over

Dit artikel delen:

Voice over IP-leverancier Skype heeft groepsberichtendienst GroupMe overgenomen. Hierdoor wordt het binnenkort mogelijk om in Skype groepsberichten te sms'en waarbij niet meer apart op personen geklikt hoeft te worden. Voor welk bedrag Skype de overname gaat doen, is onbekend. Skype was volgens ceo Tony Bates al enkele maanden in gesprek met GroupMe, toen het zelf werd overgenomen door Microsoft.

Door GroupMe is het mogelijk in een klik een groep te smsen, wat zakelijk goed gebruikt kan worden om videoconferentie-afspraken te maken of toevoegingen te sturen na een vergadering.  

GroupMe zal niet geïntegreerd worden in Skype, maar blijft als aparte dienst bestaan. De dienst komt voort uit een programmeerevenement van TechCrunch Disrupt in 2010. Jared Hecht en Steve Martocci zijn de oprichters van GroupMe, dat bestaat uit twintig werknemers. Het bedrijf haalde tijdens een investeringsronde 10,6 miljoen dollar op bij Khosla Ventures, General Catalyst en andere investeerders. Later kwam daar nog 850.000 dollar bij.

In mei werd duidelijk dat Microsoft Skype overneemt voor 8,5 miljard dollar. Skype wordt geïntegreerd in Windows Mango, maar het blijft als apart merk bestaan.

Schuld

Officieel is Skype gevestigd in Luxemburg. Er is nog een ontwikkelteam in Estland gevestigd. Het bedrijf noteerde in 2010 een omzet van 860 miljoen dollar en een nettoverlies van zeven miljoen dollar. Opmerkelijk is dat Skype op 31 december 2010 nog een schuld had van 686 miljoen dollar. De VoIP-leverancier was bezig met een beursgang, maar door de belangstelling van een aantal grote marktpartijen in een overname is die niet doorgegaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-22T10:29:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.