Manager gebruikt zelden bedrijfsapps

Dit artikel delen:

Bedrijfsapplicaties worden nog maar weinig op mobiele apparaten gebruikt. Nederlandse managers gebruiken de smartphone en tablet vooral om ouderwets te bellen en te sms'en. Ook internetten wordt veel op de apparaten gedaan, maar bedrijfsapplicaties nemen slechts 3 procent van de tijd van smartphonebezitters in beslag. Dit zijn de bevindingen van onderzoeksbureau SSI, dat in opdracht van bi-dienstverlener Kadenza 306 Nederlandse managers vroeg naar hun bezigheden op tablets en smartphones.

Op de tablet wordt iets meer aandacht besteed aan bedrijfsapps, namelijk 7 procent van de totale tijd dat de tablet wordt gebruikt. 25 procent van de tijd dient de tablet vooral als een entertainmentsysteem voor games, sociale media, video en muziek. Nog eens 25 procent wordt gebruikt voor surfen op het internet en 18 procent voor het bekijken van de e-mail. Slechts 12 procent van de tijd wordt er gebeld of gesmst met een tablet.

Op smartphones laten managers een heel ander gebruik zien, namelijk het meer traditionele beeld van de mobiele telefoon. Managers zijn 49 procent van de tijd aan het bellen of sms'en, 13 procent aan het internetten en 19 procent van de tijd wordt gespendeerd met het bekijken en beantwoorden van e-mails. 16 procent van de tijd dat managers hun smartphones gebruiken, wordt besteed aan sociale media, muziek, games en video's.

Niet doorgedrongen

Kadenza-directeur Erik Leene denkt dat zodra meer mensen een tablet aanschaffen, er meer gebruik gemaakt zal worden van bedrijfsapplicaties. 'Het achterblijven van mobiel gebruik van bedrijfsapplicaties lijkt erop te duiden dat de core business nog niet tot de mobiele apparaten van managers is doorgedrongen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar blijven nu alle mooie verhalen dat het gebruik van een smartphone mensen effecienter maakt?
Staat een beetje haaks op dit artikel.

Nu, ik ken wel een ondernemer die zijn iphone heel zakenlijk gebruikt, maar dat is idd een uitzondering.
Ik heb al die handige dingen gewoon in de vorm van simpele scriptjes op mijn laptop staan.
Maar ja, ik geef dan ook voorkeur aan eenvoudig en gemakkelijk boven blingbling

Het verdienmodel van de apps is vooral gebaseerd op grote aantallen (50.0000, 100.000). Qua diversiteit is het al een stuk minder: weer een bar code reader app, weer een social network app, weer een utility app.....

Het is nog best lastig om een lijst op te stellen van 10-20 apps, waar je nu ECHT wat aan hebt. Daarom denk ik er ook niet zoveel echte bruikbare bedrijfsapps zijn.

97% van de tijd is een manager dus NIET bezig met de applicaties van het bedrijf.....Mooie bevinding.

Maar als hij Excel kan doen op zijn smartphone zal het gebruik wel stijgen, want dat is voor vele managers applicatie nummer #1.
Mooie lijstjes komen toch alleen maar uit Excel :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-24T11:24:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.