Verizon hindert fusiegesprekken Sprint/Nextel

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon heeft belangstelling voor een overname van sectorgenoot Sprint, melden welingelichte bronnen Sinds vorige week is concurrent Nextel in gesprek met Sprint over een fusie.

Verizon zegt de steun van haar Britse partner Vodafone te hebben om een bod uit te brengen op Sprint. Daarmee is een belangrijke horde genomen voor een overnamebod op de eveneens Amerikaanse telecomaanbieder. Een bod op Sprint door Verizon, het grootste telecombedrijf van de VS, zou de fusieplannen van Nextel met Sprint kunnen dwarsbomen. Die twee willen juist samengaan om beter tegenwicht te kunnen bieden aan Verizon en het tweede telecombedrijf van de VS, Cingular.
 
Verizon (marktleider bij vaste telefonie, nummer twee op het gebied van mobiele telefonie) verwacht bij een overname van Sprint geen problemen vanuit fiscaal of mededingingsrechtelijk oogpunt. Als er inderdaad een deal met Sprint tot stand komt, ontstaat een telecombedrijf dat zowel op het gebied van vaste lijn als mobiele telefonie met afstand de grootste speler van de VS is. Verizon zou dan 65 miljoen mobiele klanten hebben en daarmee opnieuw Cingular passeren. Dat laatste bedrijf is leider op de markt voor mobiele telefonie, sinds het zeven weken geleden de mobiele tak van AT&T overnam.
 
Voor een bod op Sprint heeft Verizon de toestemming van het Britse Vodafone nodig, omdat deze bedrijven gezamenlijk eigenaar zijn van de mobiele divisie van Verizon. Recente pogingen van Verizon om Vodafone uit de joint venture te laten stappen, zijn op niets uitgelopen. Vodafone stelt wel enige voorwaarden aan haar akkoord; het wil onder meer het belang van Verizon in Vodafone Italië uit kunnen kopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-14T11:20:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.