100 dollar voor apps en 1 maand technische ondersteuning

RIM compenseert Blackberry-gebruikers

Dit artikel delen:

Fabrikant van de Blackberry Research in Motion (RIM) biedt zijn gebruikers honderd dollar compensatie aan voor de storing in week 36 van 2011. De vergoeding kan gebruikt worden voor de aanschaf van apps voor de smartphone. RIM maakt de komende weken de apps beschikbaar via hun online winkel Blackberry App World. Zakelijke gebruikers krijgen ter compensatie een maand gratis technische support.

De vergoeding voor de aanschaf van apps geldt tot en met 31 december 2011. Vanaf 19 oktober zullen er ook premium apps voor een periode van vier weken gratis beschikbaar zijn. Dit zijn onder andere apps voor populaire games als Sims 3, Bubble Bash 2 en DriveSafe.ly Pro.

Zakelijke compensatie

RIM's zakelijke klanten krijgen vanwege de storing een maand gratis technische ondersteuning. Voor bestaande klanten betekent dit dat het lopende contract met één maand wordt uitgebreid. Zakelijke gebruikers die geen technisch supportcontract hebben afgesloten, krijgen gedurende één maand een trial-versie van RIM's BlackBerry Technical Support Services - Enhanced Support. Meer informatie over dit zakelijke aanbod is te vinden op www.blackberry.com/enterpriseoffer.

De Blackberry-storing begon op maandag 10 oktober 2011. Op dinsdag was het heel even mogelijk om de Blackberry te gebruiken, maar al snel lagen alle diensten er weer uit. Aanleiding was een kapotte switch in het datacenter in het Engelse Slough. Naast consumenten hadden ook veel bedrijven last van de storing. Op donderdag 13 oktober kwamen alle diensten weer langzaam op gang en was de storing voorbij. Blackberry-aanbieders lieten gelijk weten dat zij een schadevergoeding van RIM eisten, waar de fabrikant nu aan probeert te voldoen.

Premium apps

Vanaf 19 oktober 2011 zijn de volgende premium apps in ieder geval beschikbaar:
- Vlingo Plus: Virtual Assistant - Vlingo
- iSpeech Translator Pro - iSpeech.org
- DriveSafe.ly Pro - iSpeech.org
- Drive Safe.ly Enterprise - iSpeech.org
- Photo Editor Ultimate - Ice Cold Apps
- Nobex Radio Premium - Nobex
- Shazam Encore - Shazam
- SIMS 3 - Electronic Arts
- Bejeweled - Electronic Arts
- N.O.V.A. - Gameloft
- Texas Hold'em Poker 2 - Gameloft
- Bubble Bash 2 - Gameloft

Er worden meer apps nog aan deze lijst toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Slim bedacht van RIM, zo komen ze positief in het nieuws, gebruikers gaan hun eigen appstore gebruiken (klantenbinding!) en de kosten blijven ook beperkt.

Alleen stelt die App-store niets voor. Leuk.. :-( Koop toch gewoon een iPhone. :-)

En de jongeren met prepaid? Die hebben toch niets aan die app?

Eindelijk eens goed nieuws van RIM ;-) Werd wel een keer tijd.

Het is onvoorstelbaar dat 1 switch de dienstverlenig zodanig kan platleggen....


@Hans... Kunnen die dan niet Gratis apps downloaden?

@Phil... DUH...

@hans, die jongeren hebben waarschijnlijk ook weinig schade geleden onder de onbereikbaarheid.
"schadevergoeding" dient als tegemoetkoming voor "geleden schade". Dat er altijd een slaatje uit geslagen moet worden door iedereen, is jammerlijk te noemen.
Ik vind 't een goeie zet van RIM, en zakelijk goed doordacht: zij zijn geen filantropische instelling maar een bedrijf met winstoogmerk.

Hopelijk gaat de switch weer niet down als al die gedupeerden de gratis apps willen gaan downloaden. Ik denk dat Apple er wel bij vaart ;-)

apps intresseren me geen hol, andere vergoeding a.u.b.

Ik vind het een erg goede zet maar ik probeerde net een app te downloaden maar kmoet er nog steeds voor betalen.. tenminste, ze vragen naar een craditcard of andere betalings methode.. dus ik weet niet hoe het nou eigenlijk echt in zijn werk gaat..

@Ísabel: je zal nog wat geduld moeten hebben, denk ik.

In het begin van dit artikel staat immers: 'RIM maakt de komende weken de apps beschikbaar via hun online winkel Blackberry App World.

Leuk zo'n vergoeding, inderdaad de meesten hebben er niks aan. maar dan geven ze zo'n vergoeding en dan is er na 3 dagen dat er nog maar 2 apps gratis beschikbaar zijn.... slime actie mensen -.-

welke site kan ik deze vergoeding vinden??

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-17T11:50:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.