RIM introduceert besturingssysteem BBX

Dit artikel delen:

Het Blackberry OS wordt vervangen door BBX, wat een combinatie moet worden van QNX en BlackBerry. BBX wordt de nieuwe standaard voor Blackberry-toestellen en maakt het mogelijk om HTML5-apps en WebWorks te draaien. Dit alles werd bekendgemaakt tijdens een conferentie voor ontwikkelaars, die onder andere WebWorks gebruiken voor het maken van apps voor RIM-toestellen. De verwachting is dat de eerste BBX-apparaten begin 2012 uitkomen.

BBX bevat het nieuwe BlackBerry Cascades UI Framework voor verbeterde graphics en 'Super App', waarmee meer vaardigheden mogelijk worden voor apps. Zo kunnen apps onderling integreren en wordt het mogelijk push-services te verbeteren. Er is verder nog weinig bekend over hoe het nieuwe Blackberry-besturingssysteem eruit komt te zien.

Research in Motion blijft daarnaast werken aan apps voor het oude platform. RIM kondigde zelfs aan nog een nieuwere versie van Blackberry Playbook OS te maken, terwijl het nieuwe besturingssysteem BBX ook op tablets werkt. De beta van de nieuwere versie Playbook OS is inmiddels vrijgegeven voor applicatie-ontwikkelaars.

Playbook en Android Market

In de nieuwe variant van het Playbook-besturingssysteem wordt het mogelijk gemaakt om Android-apps te downloaden. In de Android Market zijn op dit moment ongeveer driehonderdduizend apps te vinden. In Blackberry's appwinkel, genaamd App World, zijn er ongeveer vijftigduizend. Dat is dus een grote vooruitgang voor gebruikers van de tablet, die veel meer keuze hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-19T10:42:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.