RIM verandert naam BBX naar Blackberry 10

Dit artikel delen:

Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) mag van de Amerikaanse rechtbank tijdelijk niet gebruikmaken van de naam Blackberry BBX. Dit is in strijd met het handelsmerk BBX van het Amerikaanse softwarebedrijf Basis. RIM heeft hierop besloten de naam definitief naar Blackberry 10 aan te passen. Blackberry 10 is een nieuw besturingssysteem voor smartphones en de vervanger van Blackberry OS.

Basis en RIM zijn allebei softwarebedrijven en dezelfde naam kan verwarring veroorzaken, zo oordeelde de rechter in Albuquerque. RIM wilde meer over het nieuwe besturingssysteem bekend maken tijdens de Devcon-conferentie in Singapore, maar besloot door de rechtelijke uitspraak de naam definitief te veranderen.  

Blackberry 10 moet een combinatie worden van QNX en Blackberry. Blackberry 10 wordt de nieuwe standaard voor Blackberry-toestellen en maakt het mogelijk om HTML5-apps en WebWorks te draaien. De verwachting is dat de eerste Blackberry 10-apparaten begin 2012 uitkomen.

BBx-administratiesoftware

Basis International heeft een softwarepakket dat de naam BBx draagt. Het softwarepakket bestaat uit database- en administratiebeheersoftware. Ceo Nico Spence van Basis International gaf een week na de bekendmaking van Blackberry BBX in oktober 2011 al aan: 'Sinds de jaren '80 gebruiken wij het handelsmerk BBx en we gaan er alles aan doen om hier eigenaar van te blijven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze kunnen zich beter eens concentreren op die gebruikers onvriendelijke bakstenen die ze telefoon noemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-07T10:50:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.