Samenwerking met Inside Sure op het gebied van NFC

Apple-manager leidt mobiele divisie Intel

Dit artikel delen:

Chipleverancier Intel gaat meer focus leggen op mobiele producten zoals smartphones en tablets. Daarvoor wordt de nieuwe divisie Mobile Communications Group (MCG) opgericht die wordt geleid door een voormalig manager van Apple.

Intel MCG gaat de nieuwste technologieën zoals processoren ontwikkelen voor tablets, smartphones en andere mobiele apparatuur. Binnen de Mobile Communications Group worden Intel's onderdelen Mobile Communications, Netbook and Tablet, Mobile Wireless en Ultra Mobility geintegreerd.

MCG wordt geleid door voormalig Apple-manager Mike Bell die onder andere verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de iPhone. Hij werkte ook even bij handheldleverancier Palm. Bell moet de marktpositie van Intel in de processormarkt voor tablets en smartphones verstevigen. In deze markt domineert de Britse chipleverancier ARM.

Near Field Communication

Intel gaat verder samenwerken met het Franse Inside Secure op het gebied van near field communication (nfc). Het gaat om Inside Secure's producten als MicroRead, SecuRead en de Open NFC producten. De security technologie wordt gebruikt in smartphones tijdens online bankieren, bijvoorbeeld met Google Wallet. Intel wil zich meer laten gelden op het gebied van near field communication. Zo neemt Intel deel in het NFC Forum dat het gebruik van near field communication wil stimuleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-16T14:30:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.