Bluetooth-uitvinder Haartsen grijpt naast prijs

Dit artikel delen:

De Nederlandse uitvinder van de Bluetooth-standaard dr. Jaap Haartsen grijpt naast een European Inventor Award (EIA). Haartsen was door het Europees Octrooibureau (EOB) genomineerd voor zijn uitvinding van de Bluetooth-technologie in de categorie Industry. Het Deense team van Jan Tøpholm, Søren Westermann en Svend Vitting Andersen won in de categorie met de computerondersteunde methode om gehoorapparaten op maat te ontwikkelen.

Dr. Jaap Haartsen was genomineerd in de categorie Industry voor de uitvinding van de Bluetooth-technologie. Deze technologie ontwikkelde hij in 1994 toen hij bij LM Ericsson Telephone werkte. Bluetooth wordt vandaag de dag wereldwijd op meer dan twee miljard apparaten toegepast. Hierdoor is niet alleen de manier veranderd waarop elektronische apparaten met elkaar communiceren, maar ook de wijze waarop mensen met elkaar verbinding maken en communiceren.

Dr. Jaap Haartsen streed tegen het Deense team van Jan Tøpholm, Søren Westermann en Svend Vitting Andersen en het team dat geleid werd door de Duitse professor Hugo Katus van de Universiteit van Heidelberg en dr. Klaus Hallermeyer van Roche Diagnostics. Dit Duitse team ontwikkelde een nieuwe bloedtest, die een revolutie bij de diagnostiek van hartinfarcten betekende. De Denen wonnen met hun computerondersteunde methode om gehoorapparaten op maat te ontwikkelen.

European Inventor Awards

De European Inventor Awards worden jaarlijks toegekend aan bijzondere uitvinders voor hun bijdrage aan de technologische, sociale en economische vooruitgang. De vijf categorieën zijn Industrie, Onderzoek, Midden- en kleinbedrijf, Niet-Europese landen en Carriëre. De winnaars van de EIA 2012 zijn bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 14 juni 2012 in het Deense Kopenhagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goh, Jaap, jammer. Heb je eindelijk iets bereikt (2 miljard devices: WOW) dan wordt je afgetroefd door iets waar je niet tegen kan zijn. Gehoorapparaten op maat zijn voor die gebruikers natuurlijk zeer belangrijk, misschien dat daar nog bluetooth op kan worden gemaakt zodat zij draadloos van muziek kunnen genieten?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-14T15:23:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.