Motorola Solutions neemt Psion over

Dit artikel delen:

Motorola Solutions, leverancier van zakelijke communicatie-oplossingen, wil Psion overnemen. Het Amerikaanse bedrijf legt tweehonderd miljoen in contanten neer voor de Britse fabrikant van stevige industriële zakcomputers en inbouwcomputers in voertuigen. Psion heeft ruim achthonderd werknemers en boekte in 2011 een omzet van 176 miljoen pond. De overname wordt naar verwachting in het slotkwartaal van 2012 afgerond.

Psion, opgericht in 1980, maakte furore met de elektronische zakagenda's (pda: personal digital assistant) onder de naam Organiser. In 2001 trok het bedrijf zich terug uit de consumentenmarkt en richtte het zich volledig op zakelijke toepassingen. Daarvoor had het in 2000 Teklogix overgenomen, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in handheld producten voor industriële en logistieke doeleinden (bijvoorbeeld magazijnen).

Psion was een van de oprichters van het mobiele besturingsplatform Symbian, maar liet zich in 2004 uitkopen door het Finse Nokia. De Britse fabrikant wilde zich geheel op de Psion Teklogix toeleggen. In 2011 werd de merknaam Psion Teklogix terug veranderd naar Psion.

Splitsing

Motorola Solutions is het deel van Motorola dat in 2011 niet door Google is overgenomen. Dat was de Motorola Mobility-divisie, een fabrikant van mobiele telefoons. Motorola Solutions levert communicatie-oplossingen voor de zakelijke markt, zoals portofoons, rfid-oplossingen en scada-systemen. In het eerste kwartaal van 2012 behaalde het bedrijf een omzet van twee miljard dollar.

Topman Greg Brown van Motorola Solutions noemt de overname van Psion een mooie kans om het mobile computing portfolio te versterken met zakapparatuur en in te bouwen terminals. Het plan is Psion te integreren met Motorola Solutions' Enterprise Mobile Computing -tak, geleid door Girish Rishi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-18T07:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.