Google schrapt 4000 banen bij Motorola

Dit artikel delen:

Zoekgigant Google gaat het personeelsbestand bij het overgenomen Motorola Mobility met 20 procent terugbrengen. Dit houdt in dat ongeveer vierduizend mensen hun baan gaan verliezen. Daarnaast wordt een derde van alle kantoren wereldwijd gesloten. De hardste klappen vallen in Amerika. Dit zegt de nieuwe Motorola-ceo Dennis Woodside tegen de Amerikaanse krant The New York Times.

Motorola Mobility gaat minder toestellen produceren en gaat het zich vooral richten op geavanceerde smartphones. Daarnaast trekt het bedrijf zich terug uit de markten waar verlies wordt gedraaid. Ook zou Google bezig zijn om naast Android Motorola-telefoons te gaan uitrusten met een nieuws besturingssysteem. Deze software wordt speciaal voor deze smartphones ontwikkeld. Met een nieuw, zelf ontwikkeld besturingssysteem volgt Motorola Apple dat met zijn smartphone iPhone en mobiel besturingssysteem iOS ook zelf hard- en software in huis heeft.

Precies een jaar geleden nam Google voor 8,8 miljard euro (12,5 miljard dollar) de mobiele tak van Motorola over. Google was vooral geïnteresseerd in de 17.000 patenten van Motorola, maar de zoekgigant wilde ook graag de hardwaretak hebben. In november van 2011 kondigde Motorola aan dat er achthonderd banen zouden komen te vervallen, maar deze reorganisatie zou volgens Motorola niets te maken hebben met de overname door Google. Half november 2011 ging 99 procent van de Motorola-aandeelhouders akkoord met de overname door Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De rol van Motorola op IT gebied wordt dus gereduceerd. Dat vind ik jammer. Dat heb je met overname....

"Met een nieuw, zelf ontwikkeld besturingssysteem volgt Motorola Apple dat met zijn smartphone iPhone en mobiel besturingssysteem iOS ook zelf hard- en software in huis heeft."
Pas maar op dat Apple daar niet ook een patent op claimt te hebben :-)

Koers van de dollar is inmiddels zodanig dat de overnameprijs op dit moment 10 miljard euro zou zijn. Maar waarschijnlijk is er geen girootje uitgeschreven in euro's of dollars om dit af te tikken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-13T09:45:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.