Wereldwijde VoIP-markt al 1,7 miljard dollar in 2004

De wereldwijde verkoop van Voice over IP-apparatuur aan service providers kwam volgens onderzoek uit op een totaal van 1,71 miljard dollar in 2004, een stijging met 36 procent tegenover 2003.

In een recent onderzoeksrapport voorspelt Infonetics Research dat de inkomsten uit VoIP-apparatuur afstevenen op 5,9 miljard dollar in 2008, wat overeenstemt met een jaarlijkse groei van 36 procent. "Stilaan zien we dat de sterke verkoopcijfers voor apparatuur worden vertaald in tastbare diensten”, aldus Kevin Mitchell, hoofdanalist bij Infonetics en auteur van het rapport.

"Naarmate we dieper de 21e eeuw binnendringen, wordt het steeds duidelijker dat IP-netwerken de netwerken van de toekomst zijn voor alle vormen van communicatie. Het is moeilijk nog een provider te vinden die zijn netwerk niet moderniseert met VoIP of plannen heeft om dit te doen”, vervolgt Mitchell.

In wat Infonetics omschrijft als een "zeer gefragmenteerde markt", werd Sonus in 2004 met 16 procent opgemerkt als wereldwijd leider inzake marktaandeel voor media gateways, terwijl Cisco op de tweede plaats stond. Nortel leidde de soft-switch-markt voor 2004, zowel voor klasse 4 als klasse 5 applicaties.

Een geografische opsplitsing van de totale VoIP-productverkoop in 2004 leert dat Noord-Amerika goed was voor 48 procent van het totaal, Emea voor 19 procent en Zuidoost-Azië voor 28 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-25T12:36:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.