EU stemt in met overname Nokia door Microsoft

Dit artikel delen:
Groen licht

De Europese mededingingsautoriteiten zijn akkoord met de overname van Nokia door Microsoft. Europa ziet weinig overlap tussen de bedrijfsactiviteiten en geeft groen licht. Eerder gingen de Amerikaanse autoriteiten al akkoord met de inlijving van de Finse mobieltjesfabrikant.

De Europese Commissie meldde woensdag 4 december 2013 'nauwelijks overlap' te zien tussen de activiteiten van Microsoft en Nokia. Eerder gingen het Amerikaanse ministerie van justitie en de Federal Trade Commission al akkoord met de overname. Daarmee is de weg vrij voor een overname ter waarde van 5,4 miljard euro. 

Onder het overname-bedrag valt ook een tienjarige licentieovereenkomst voor de patenten en smartphones van Nokia. De overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2014 definitief afgerond. Nokia gaat na de inlijving van de mobieltjestak door Microsoft verder als leverancier van netwerkapparatuur en aanverwante diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-05T13:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.