Helft grote bedrijven staat BYOD toe

BYOD

De helft van de grote bedrijven in Nederland staat medewerkers toe om privé-apparaten te gebruiken voor werk. Beveiligingsrisico's van zakelijk gebruikte privétoestellen zijn bekend, toch stelt maar 21 procent van de bedrijven beleid op om de beveiliging van byod (bring your own device) te verbeteren. 14 procent is van plan om dat op korte termijn te doen. Dat stelt ict-leverancier Samsung na Europees onderzoek naar byod en beveiliging.

Samsung voerde het onderzoek uit onder 490 cio’s en it-beslissers van Europese organisaties met meer dan duizend man personeel. Daaruit komt naar voren dat vrijwel alle organisaties (93 procent) in meer of mindere mate verontrust zijn over de beveiliging van persoonlijke apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops op de werkvloer.

Van de Nederlandse organisaties is 40 procent 'bezorgd tot zeer bezorgd'. In Spanje is dat aandeel zelfs 70 procent. Het zijn vooral de organisaties in de financiële sector die bezorgd tot zeer bezorgd zijn (55 procent). In de productiesector is dat 42 procent en in de retail, distributie en transport 44 procent.

Erik Swart, directeur zakelijke markt bij Samsung Benelux: 'Mits goed geïmplementeerd, kan byod leiden tot aanzienlijke kostenbesparing en verhoging van de productiviteit. Zo blijkt uit het onderzoek dat de communicatiekosten voor organisaties jaarlijks gemiddeld 17 procent dalen.

Productiever

'Bij meer dan 37 procent van de Nederlandse respondenten verbeterde bovendien de productiviteit op de werkvloer na de invoering van byod-beleid. Gemiddeld ging de productiviteit met 27 procent omhoog', stelt Swart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-14T11:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.