Vierdaagse zet Tetra-netwerk van Entropia in

Eigen netwerk moet problemen door overbelasting mobiel netwerk voorkomen

Dit artikel delen:

De organisatie van wandelevenement de Nijmeegse Vierdaagse gebruikt voor alle radioverbindingen het digitale Tetra-netwerk van Entropia Digital. Dat netwerk moet de organisatie minder afhankelijk maken van het mobiele telefoonverkeer dat tijdens de vierdaagseweek vaak overbelast is. In de toekomst zal Entropia ook een mobiele meldkamer inrichten.

Entropia verzorgt vanaf deze editie (2014) alle interne radioverbindingen die de organisatie van de Vierdaagse gebruikt. Voorheen trad Entropia op als onderaannemer maar sinds deze editie is het bedrijf zowel sponsor als leverancier van het evenement.

De verschillende diensten van de Vierdaagse gebruiken het netwerk van Entropia voor alle onderlinge communicatie via portofoon of mobilofoon. De marsleiding: 'De beveiliging en snelheid die het Entropia-netwerk kan bieden, is cruciaal. Zo wordt er gezorgd dat uitsluitend geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het netwerk. Dat is noodzakelijk in verband met de privacy. Ook de medische diensten kunnen gebruik maken van de verbindingen.'

De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld en volgens de organisatie sinds 2012 ook het grootste sportevenement ter wereld.

Bij de 98-ste editie van het evenement, die 15 juli 2014 is begonnen, zijn 43.013 wandelaars gestart. De mars begint elk jaar op de derde dinsdag van juli. Deelnemers die de intocht halen, lopen vier dagen lang dertig, veertig of vijftig kilometer. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat gaat bevallen.
Tetra is vanuit technisch oogpunt absoluut een mooie techniek
Maar het houdt niet echt over alshet gaat om robuustheid (betrouwbaarheid
) van de verbinging en gebruikersgemak (voor hen die niet gewend zijn met dergelijke apparatuur te werken)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-15T10:20:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.