Snelle groei Europese IP VPN-markt stopt in 2007

Dit artikel delen:

Volgens marktonderzoeker IDC zal in 2006 al een eind komen aan de supersnelle groei van de West-Europese markt voor beheerde IP VPN-diensten.

Uit een recent onderzoek van IDC blijkt dat die markt in 2004 groeide met 23 procent tot een totale waarde van 4,3 miljard dollar. In 2009 zou de markt 5,8 miljard dollar waard zijn, maar ruim 80 procent van die groei zou gebeuren in 2005 en 2006.

De totale bestedingen aan IP VPN-diensten van netwerkdienstenleveranciers stijgt nu nog sterk, maar in 2006 zal die groei vertragen tot 8 procent, en verder tot 3 procent in 2007. Die groeivertraging heeft volgens IDC verschillende oorzaken. Zo is er sprake van prijserosie als gevolg van de sterke concurrentie. En naarmate het aantal IP VPN-verbindingen groeit, zullen de budgetten eerder worden besteed aan IP VPN-toepassingen zoals Voice- en Video-over-IP diensten. Door de marktverzadiging zullen de dienstenleveranciers ook steeds moeilijker nieuwe klanten vinden.

“2004 was opnieuw een jaar van sterke groei voor IP VPN-diensten, vooral voor dsl en middelgrote bedrijven. Maar nu zien we dat dienstenleveranciers van elke omvang bedrijven van elke omvang benaderen. Ze hebben daarbij een veel breder aanbod nodig dan alleen maar IP-VPN”, zegt onderzoeksverantwoordelijke James Eibisch. “Toepassingen en diensten met toegevoegde waarde zoals voice/video, opslag, mobiele integratie en professionele diensten bieden groeimogelijkheden op lange termijn. Begin dit jaar zijn verschillende leveranciers gestart met it-outsourcingdiensten, vooral voor de mkb-markt. Dat is de richting waarin ze moeten evolueren.”


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-17T14:23:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.