Managed hosting door True

'Smartphone' bestaat 20 jaar

 

De IBM Simon werd geproduceerd door BellSouth en wordt nu op eBay aangeboden voor vijftienhonderd dollar.

De IBM Simon Personal Communicator, die 16 augustus 1994 op de markt kwam, is door het Londense Science Museum tot 's werelds oudste smartphone gedoopt. Het telefoontoestel dat beschikt over een kalender-, notitie- e-mail- en berichtenfunctie is opgenomen in de tentoonstelling over de opkomst van ict-apparatuur.

Het 500 gram wegende toestel dat ook over apps beschikte en gekoppeld kon worden aan een fax, werd niet bepaald een verkoophit. Er werden vijftigduiend exemplaren van verkocht. Dat kan te maken hebben met de levensduur van de batterij. De accu hield het maar een uur vol.

Met een vraagprijs van 899 dollar was het toestel ook redelijk aan de prijs. Bovendien werkte het apparaat alleen op een Amerikaans telefoonnetwerk dat slechts in vijftien staten was uitgerold. Daarmee bleef het vooral een gadget voor zakenlui en verdween het toestel na twee jaar van de markt.

Smartphone

De term 'smartphone' werd trouwens pas veel later gebruikt. Volgens de overlevering is Ericsson de eerste leverancier die de naam gebruikte voor de in 1997 geïntroduceerde GS88 Penelope.

Computable gebruikte de term al een jaar eerder in een artikel over een toestel van Philips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5152147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×