Imec haalt R&D-banden met Huawei aan

Onderzoek in Imec-laboratorium (foto: Imec)

Huawei treedt toe tot het onderzoeksprogramma rond optische datalinktechnologie van Imec. Specialisten van Huawei op het gebied van dataconnectiviteit zullen nauw samenwerken met het onderzoeksteam van Imec in Leuven. De samenwerking moet leiden tot hogere datatranfersnelheden, lager energieverbruik en kostenbesparing. Ook kunnen veelbelovende onderzoeksresultaten via het wereldwijde netwerk van de Chinese telecomdienstverlener sneller naar de markt worden gebracht.

Beide partijen werken al langer met elkaar, nadat Huawei in 2013 Caliopa overnam, een spin-off van Imec en de Universiteit van Gent die zich richt op het ontwikkelen van siliciumfotonica gebaseerde optische transceivers voor de telecomsector.

De toetreding van het Chinese bedrijf tot het R&D-onderzoeksprogramma van Imec past in de strategie om in Europa te investeren in. Zo kocht Huawei recent het Britse Internet of things (IoT)-bedrijf Neul, richtte het een innovatiecentrum op in het Duitse Walldorf en begon het een onderzoekscentrum in het Franse Sophia Antipolis.

Imec verricht onderzoek op het domein van nano- en micro-elektronica. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Belgische Leuven; Imec heeft ook nog kantoren in Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum, met een budget van 332 miljoen euro, telt bijna 2100 medewerkers waarvan bijna zevenhonderd onderzoekers van buiten (industrie, wetenschap).

Huawai

Lees ook het artikel 'Huawei: Van carriers naar smartphones' over de historie van deze Chinese telecomgigant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-10T09:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.