iPhone en iPad blijven leider in zakelijke markt

Dit artikel delen:

De zakelijke markt maakt nog steeds het meeste gebruik van iOS-apparaten. 72 procent kiest voor een Apple smartphone. De iPhone 6 is het populairste model. Android staat met 26 procent op de tweede plaats, waarbij de Samsung Galaxy S5 het meest wordt gebruikt. Slechts 1 procent maakt gebruik van een Windows Phone. Dat blijkt uit onderzoek van Good Technology.

Apple zorgt met 72 procent voor het grootste marktaandeel van smartphones op de zakelijke markt. Hierbij levert iOS een procent in op de Android-apparaten, die stijgen naar een marktaandeel van 26 procent. De iPhone 6 is in het eerste kwartaal van 2015 het populairste model: 26 procent maakt hier gebruik van. Bij de Android-toestellen is de Samsung Galaxy S5 het populairst. Apple en Samsung vormen de twee grootste spelers qua mobiele telefoons. 28 van de 30 modellen zijn van deze twee merken.

Tablets

Ook op gebied van tablets heeft iOS het grootste marktaandeel: in Q1 maakt 81 procent gebruik van een iPad. Wel is hier een sterke daling te zien. Zo was het marktaandeel in Q4 van 2014 nog 85 procent en een jaar daarvoor zelfs 92 procent. Deze afname zorgt voor een groei bij de Android- en Windowsapparaten. Daarbij is de grootste groei bij Windows-tablets te zien: van 1 percent naar 4 procent. Android heeft dit jaar één procent meer marktaandeel en komt daarmee op 15 procent uit.

iOS scoort hoog bij de financiële dienstverlening (76 procent). Het scoort nog beter in de publieke sector (80 procent) en bij het onderwijs (83 procent). Android wordt het meest gebruikt in de techniek (47 procent) en bij energiebedrijven (44 procent). 

Good Mobility

Good Mobility heeft onder ruim 6200 organisaties is 189 landen onderzoek gedaan naar de adoptie van nieuwe toestellen, mobiele applicaties en apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-12T09:56:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.