Nieuwe beveiligingsstandaarden VoIP in de maak

De Voice over IP Security Alliance (VoIPSA) heeft een werkgroep opgericht die de beveiligingsstandaarden voor nieuwe VoIP-producten moet vastleggen.

De Security Requirements-werkgroep is één van de vijf werkgroepen die opgericht zijn om nieuwe standaarden vast te leggen. De andere groepen concentreren zich op onderzoek, tests, de beste praktijkvoorbeelden en opleiding.

"VoIPSA-projecten worden beheerd volgens een gezamenlijk, consensusgebaseerd proces waarbij de vaardigheden en de bijdragen van de individuele deelnemers worden samengelegd”, zegt de organisatie in een verklaring. “De nieuwe werkgroepen zullen zich buigen over de korte termijn-projecten voor het ontwikkelen van een taxonomie van bedreigingen en voor het bepalen van de beveiligingsvereisten.”

VoIPSA is een open organisatie van bedrijven die vorige maand is opgericht en die zich concentreert op beveiligingsvraagstukken rond VoIP. Ongeveer vijftig bedrijven zijn lid, waaronder MCI, PricewaterhouseCoopers en Samsung. De organisatie kondigde ook de verkiezing aan van zijn eerste bestuursraad. David Endler, van netwerkbeveiliger Tipping Point, is de bestuursvoorzitter. Het nieuwe lid BorderWare krijgt de leiding over het Security Requirements-comité.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-31T08:47:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.