KPN start 5G-proef in Groningen

Dit artikel delen:

KPN begint een proef om met 5G supersnel internet op het platteland te realiseren. De proef vindt plaats in het door de gas-aardbevingen getroffen gebied rond Loppersum en is op initiatief van de zogeheten Economic Board Groningen. Dit orgaan wil deze getroffen regio nieuwe impulsen geven door er innovatieprojecten te starten. KPN werkt in het 5G-project samen met Ericsson, Huawei en TNO.

5G is honderden malen sneller dan 4G. Maar daarnaast is ook de bandbreedte een stuk groter waardoor de capaciteit omhoog kan en er dus veel meer apparaten tegelijk gebruik kunnen maken van het netwerk, zegt KPN.

Jacob Groote, verantwoordelijk voor het mobiele netwerk: 'Als KPN introduceerden we als eerste provider in Nederland een landelijk dekkend 4G netwerk. Dat is nog maar twee jaar geleden. Om voorop te blijven lopen, zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van het volgende generatie netwerk. 5G biedt eindeloze toepassingen en mogelijkheden, juist ook voor zakelijke toepassingen in een landelijk omgeving.'

Hij denkt al aan zelfrijdende auto's en allerhande vooruitstrevende zorgtoepassingen. Tegelijkertijd tempert Groote de verwachtingen. 'Dit gaat op z’n vroegst in 2020 spelen. In Zuid-Korea en Finland wordt ook al proefgedraaid met 5G. Maar het gebeurt daar in stedelijke gebieden. Voor het platteland is een apart proefgebied nodig. Dat is het unieke van deze pilot.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-26T13:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.