Slak vestigt snelheidsrecord datatransmissie

Dit artikel delen:

Adsl wordt momenteel gezien als één van de snelste manieren om gegevens te versturen. Er zijn echter alternatieven die duidelijk sneller zijn. Eerst was er de postduif, maar op dit moment is het snelheidsrecord in handen van een slak

Het zenden van gegevens gaat steeds maar sneller. Eerst hadden we het modem (28,8 Kbps), gevolgd door Isdn (128 Kbps). Op dit moment zitten de meeste netwerkgebruikers op Adsl of de kabel, met een gemiddelde snelheid van 1500 Kbps. Eind vorige eeuw bewees David Waitzman echter dat een postduif nog een stuk sneller zou zijn. Bepakt met geheugenkaartjes vol data legde het diertje honderd kilometer af. Omgerekend bleek de dataoverdracht uit te komen op 2270 Kbps.

 

Drie Israelische studenten hebben echter sinds kort het wereldrecord in handen, met meer dan 37.000 Kbps. Verrassend daarbij is dat het transportmedium een reuzeslak is. Dit beestje is in staat om als trekdier van een soort strijdwagentje, opgevbouwd van balsa hout en met twee dvd's als wielen, in één keer ruim 9 GB aan gegevens over te brengen.

En het einde is nog niet in zicht, want met dubbellayer-techniek kan de snelheid zomaar verdubbelen en dan hebben we het nog niet eens over blue ray of wat daarna nog komt.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Eind vorige eeuw bewees David Waitzman echter dat een postduif nog een stuk sneller zou zijn. Bepakt met geheugenkaartjes vol data legde het diertje honderd kilometer af."
Jammer dat de afstand die de _slak_ heeft afgelegd niet genoemd wordt. Maar het feit dat hij nog geen 35 minuten bezig is geweest, geeft al aan hoe onzinnig jullie bericht is. Is het niet wat vroeg voor komkommertijd? :-)

Heerlijk stukje onzin, Zo zie je maar weer dat studenten in andere landen ook niets beters te doen hebben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-27T10:14:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.