Managed hosting door True

Merknaam Nokia keert terug op mobieltjesmarkt

 

In 2017 moeten er weer mobieltjes op de markt komen met de merknaam Nokia. Het gaat op toestellen van HMD, dat is een samenwerking van de voormalige Finse maker van mobiele telefoons en het Taiwanese Foxconn.

HMD maakte de terugkeer van het merk Nokia op de smartphonemarkt bekend in een presentatie (pdf) voor investeerders. Het bedrijf heeft een licentie voor het voeren van de merknaam. Dat merkenrecht lag tot mei 2016 bij Microsoft dat de mobieltjestak van Nokia in 2013 voor miljarden dollars overnam. Daarna gooide Nokia het roer om. 

HMD heeft voor de komende tien jaar het exclusieve merkenrecht van Nokia voor mobiele telefoons afgekocht. Het laatste toestel dat Microsoft onder de merknaam Nokia op de markt bracht, was de Nokia Lumia 830 in 2014. Daarna werden smartphones geïntroduceerd onder de naam Lumia.

Android

Het is nog niet bekend welk besturingssysteem het apparaat zal gaan gebruiken. Betrokkenen verwachte dat het zal gaan om Android in plaats van het Windows Phone-besturingssysteem waarmee de Nokia Lumia 830 was uitgerust.

Nokia was in het verleden marktleider voor mobiele telefoons, maar miste de trend rondom smartphones met aanraakschermen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5883062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

En zo kan Nokia in het rijtje met bekende namen zoals Commodore, Atari worden opgenomen waarbij de naam als een oude circusleeuw wordt uitgemolken.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×