Microsoft brengt nieuwe Mobile-versie windows

Dit artikel delen:

Met Windows Mobile 5.0 levert Microsoft een nieuw besturingssysteem voor pda's, smartphones en mediaspelers. Opvallende vernieuwingen: een betere integratie van de telefoonfunctie, betere eenhandsbediening en de mogelijkheid om met meerdere pc's te synchroniseren.

Voor het eerst wordt de kern van het besturingsysteem gelijk voor alle mobiele apparaten, of het nu een smartphone of een pda is. De Office-programma's zijn vernieuwd en hebben een nieuwe naam gekregen (Word Mobile en Excel Mobile in plaats van Pocket Word en Pocket Excel). Nieuw is de mogelijkheid om PowerPoint-presentaties op de pda te bekijken in PowerPoint Mobile.

 

In de mobiele versie van Word is het voortaan mogelijk om tabellen, lijsten en plaatjes in de tekst op te nemen. Tot nu toe was dat niet mogelijk, omdat dergelijke opmaakelementen tijdens de conversie tussen pc en pda verloren gingen. Of er nog steeds een conversieslag nodig is om Word-documenten op de pda te lezen kon  nog niet worden bevestigd.

 

De mobiele versie van MSN Messenger is uitgebreid met een mogelijkheid om Hotmail- en MSN-mail te lezen. Met de eveneens vernieuwde synchronisatiesoftware ActiveSync 4.0 is het nu ook mogelijk om multimediabestanden, afspeellijsten en waarderingen voor muzieknummers te synchroniseren met de pc. De meegeleverde Windows Media Player 10 Mobile laat tijdens het afspelen albumhoesjes zien en biedt ondersteuning voor mobiele apparaten met ingebouwde harddisk.

 

Dell en HP hebben al (betaalde) upgrades voor bestaande gebruikers van Pocket PC's en smartphones aangekondigd. De eerste apparaten zullen nog even op zich laten wachten. HP is in ieder geval van plan om spoedig iPAQ-modellen met Windows Mobile 5.0 uit te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-11T13:03:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.