Managed hosting door True

Vierdaagse trapt af met collecte-app Stb en Bunq

 

De Houtense automatiseerder Stb introduceert samen met online-bank Bunq een collecte-app waarbij via een telefoonnummer of e-mailadres digitaal geld is te doneren. Ook kunnen donateurs bijdragen via het scannen van een QR-code op hun smartphone. De collecte-app wordt deze week tijdens de Nijmeegse Vierdaagse voor het eerst gebruikt. De opbrengst gaat naar de stichting Beat Batten dat onderzoek doet naar de behandeling van de erfelijke stofwisselingsziekte Batten bij jonge kinderen.

Tijdens de Vierdaagse in Nijmegen lopen er collectanten van Beat Batten rond. Met een simpele app worden voorbijgangers om een donatie gevraagd. Zij kunnen direct een bedrag kiezen waarna zij alleen nog een telefoonnummer of e-mailadres hoeven in te vullen. Vervolgens krijgt de gever een betaalverzoek waarmee de transactie compleet via de smartphone is te voltooien. De donatie is eenmalig of periodiek in te stellen.

Een aantal collectanten draagt een T-shirt met QR-code. Door deze QR-code te scannen kunnen donateurs gemakkelijk geld doneren. Ook hier hoeven zij alleen een bedrag en telefoonnummer of e-mailadres op te geven. De betaaltransactie wordt vervolgens geheel automatisch in gang gezet. Bunq Bank regelt de afhandeling naar de achterliggende banken.

Het voordeel van de app is dat de collectant direct inzage krijgt in hoeveel geld er is opgehaald. Ook wordt de organisatie online op de hoogte gehouden van het in totaal gecollecteerde bedrag. Volgens Stb worden persoonlijke gegevens niet gebruikt voor communicatie. Tenzij er een opt-in wordt gegeven mocht een donateur automatisch op de hoogte gehouden worden van de voortgang van het onderzoek.

Stb en Bunq

Stb Automatisering & Advies levert branchespecifieke bedrijfssoftware aan zo'n driehonderd dienstverlenende organisaties, zoals leden- en brancheorganisaties, zorginstellingen, overheden en goededoelenorganisaties. Het bedrijf uit Houten faciliteert in Nederland de distributie van de biometrische authenticatiesoftware van Veridium. Een van de klanten van dit Engelse bedrijf is de digitale bank Bunq.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6064863). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×