Invoering nieuw C2000-systeem weer vertraagd

Dit artikel delen:
politie

De invoering van het vernieuwde C2000-communicatiesysteem voor hulpdiensten in Nederland loopt weer vertraging op. Het wordt niet eerder ingevoerd dan in 2018 omdat de oplevering ervan en het testen meer tijd vergen. Dat maakt demissionair minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer bekend.

Het systeem voor politie, brandweer, ambulance en marechaussee wordt compleet vernieuwd. De overgang van het ene naar het andere systeem is een grote operatie, met 80.000 portofoons en ruim 2.200 centralisten die in het nieuwe systeem moeten worden opgenomen, stelt Verbinding, vakblad voor mobiele communicatie.

Volgens minister Blok kost het meer tijd om risico’s in het gebruik van het nieuwe systeem te voorkomen. Dit moet garanderen dat hulpverleners het ongestoord kunnen gebruiken.

Eind 2016 sloeg het Bureau ICT-toetsing (BIT) alarm dat de risico’s rond de vernieuwing van C2000 te groot waren. Het betreft onder andere het onvoldoende uitwerken van de omschakeling van het huidige naar het volledige nieuwe systeem in één nacht. Ook twijfelt het BIT over de samenwerking tussen het centrale programma en de meldkamers. Verder bestaat er een significant risico op onvoldoende operationeel bereik in sommige delen van het land.

Voor de vernieuwing van C2000 zijn de bedrijven Hytera, 2Way en Eurofunk aangetrokken. Koning & Hartman kreeg van het ministerie van Veiligheid & Justitie de opdracht voor het tienjarige onderhoud van het landelijke C2000-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weer eens een stuitende voorstelling van opperste onvermogen van zowel de klant, lees overheid/belastingbetaler als ook de toeleveranciers.

Weerzinwekkend.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-24T10:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.