M7 Group neemt FiberNL en Stipte over

Dit artikel delen:

De Luxemburgse telecom-, tv- en internetdienstverlener M7 Group is eigenaar geworden van glasvezel- en DSL-aanbieder FiberNL en tv- en communicatiedienstverlener Stipte (het vroegere Scarlet). Deze bedrijven zullen samengevoegd worden met telecomaanbieder Online.nl.

Zowel FiberNL en Stipte als Online.nl bieden verschillende internet en alles-1-één abonnementen aan. Voor M7 betekent de acquisitie van FiberNL en Stipte een versterking van zijn positie op de Nederlandse markt. Fiber NL denkt via de overname te kunnen profiteren van meer schaalgrootte en inkoopvoordelen. De overname brengt voor de klanten van Fiber Nederland en Stipte geen merkbare veranderingen met zich mee.

M7 Group is sinds 1995 in Nederland actief met het digitale tv- en radio-kanaal CanalDigitaal. In 2009 is daar Online.nl (voorheen opererend onder de namen Euronet en Wanadoo) bijgekomen. Online.nl is aanbieder van internet, bellen en televisie. M7 heeft buiten Nederland activiteiten in België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Het claimt in totaal drie miljoen klanten in zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

Volgens vakblad Telecompaper is de M7 Group eigendom van het Franse investeringshuis Astorg en staat het onder leiding van de Nederlanders Hans Troelstra (algemeen directeur) en Ernst Jan van Rooijen (financieel directeur). FiberNL - de FBR Group - is opgezet door de inmiddels vertrokken ondernemer Martijn van Scherpenzeel, die eerder achter groene-energieleverancier Oxxio zat. Het bedrijf werkte al samen met M7, met name voor het gebruik van het tv-platform van de Luxemburgers. FiberNL nam begin 2016 Stipte over. Dit bedrijf komt voort uit een management buy-out door Mathijs Kamp medio 2014 van de Nederlandse activiteiten van Belgacom-onderdeel Scarlet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-12T13:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.