Managed hosting door True

Broadcom doet bod van 130 miljard op Qualcomm

 

Dollars

De Amerikaanse chipleverancier Broadcom wil branchegenoot Qualcomm overnemen. Er ligt een bod van 130 miljard dollar op tafel in een mix van contanten en aandelen. Een definitief bod is in afwachting van het uiteindelijk wel of niet door gaan van de overname van de Nederlandse chipleverancier NXP door het Amerikaanse Qualcomm. De mededingingsautoriteiten kijken hier nog naar.

Het gecombineerde bedrijf wordt met een jaaromzet van rond de 51 miljard dollar een van de grootste chipfabrikanten ter wereld.

De huidige topman van Broadcom is Hock Tan. Het bedrijf is opgericht in 1961, als een breder onderdeel van HP dat naast chips, medische apparatuur en test- en meetinstrumenten leverde. Het splitste zich in 1999 af als Agilent Technologies. In 2005 nam een groep investeerders de chiptak over en doopte het tot Avago Technologies. 

Dit chipbedrijf nam in de jaren erna talloze bedrijven over, waaronder in 2016 Broadcom Corporation. Avago veranderde daarop zijn naam in Broadcom en kondigde exact een jaar geleden aan Brocade Communications te willen kopen. Die overname is echter nog steeds niet goedgekeurd.

Datzelfde geldt voor de acquisitie van NXP door Qualcomm. Laatstgenoemde kondigde in oktober 2016 aan het Nijmeegse chipconcern te willen kopen voor 47 miljard dollar. De Europese Commissie heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven en wil meer informatie van Qualcomm over onder andere het licentiemodel en prijsstellingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6239984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.