Actiecomité: Xs4all voortzetten in nieuw bedrijf

Groep hoopt op deal met KPN of gaat zelf aan de slag

Megafoon

Het Actiecomité Xs4all Moet Blijven werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf onder een nieuwe naam. Het comité dat opkomt voor een zelfstandig Xs4all zegt dat er vergevorderde plannen zijn voor een nieuw bedrijf. Het roept de medewerkers van Xs4all, dat onderdeel is van KPN, op om hun geduld te bewaren. De actiegroep kwam 7 maart naar het Xs4all-kantoor in Amsterdam (Sloterdijk) om de medewerkers een hart onder de riem te steken.

‘De plannen voor het nieuwe bedrijf zijn al vergevorderd. Hierbij wordt de juridische structuur zo vormgegeven dat het eigendom niet is gericht op economisch gewin, maar op ideologische standvastigheid. Privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling staan hierbij centraal’, schrijft de actiegroep van oud-medewerkers en oprichters in een persbericht.

Volgens de groep ligt er een businessplan, zijn er mensen voor onder andere de techniek, marketing, financiën en juridische zaken aangehaakt en lopen er gesprekken met een aantal investeerders die interesse zouden tonen.

‘Die investeerders komen uit verschillende sectoren: de bankenwereld, goede doelen, telecom, private investeerders, techfondsen. Kortom: de steun is groot. Ook wordt momenteel een alliantie gesmeed met bestaande bedrijven op het gebied van hosting, telefonie, infrastructuur en beveiligd emailgebruik’, aldus de actiegroep.

XS4All en KPN

Eerder maakte KPN bekend dat Xs4all als aparte bedrijfsnaam zou worden geschrapt, maar dat het aanbod ongewijzigd door zou gaan onder de vlag van KPN. Het comité is bezorgd dat die positie in de nieuwe situatie niet gewaarborgd is. Bovendien schrijven de leden dat KPN zich tot nu toe niet bereid heeft getoond om Xs4all te verkopen, op afstand te zetten of te laten voortbestaan.

Hoewel de oprichting van een nieuw bedrijf met de insteek van het huidige Xs4all een mogelijkheid is, hoopt het actiecomité nog steeds op een oplossing die voor het behoud van Xs4all zorgt. ‘Wij denken dat dit het beste is voor alle betrokken partijen; KPN, Xs4aLL, medewerkers en klanten. Hierbij kan worden ingezet op bijvoorbeeld het op afstand zetten van Xs4all of een mogelijke (gedeeltelijke) verkoop van Xs4all. Xs4all kan zich dan weer volledig richten op de belangrijke ideologische waarden, de technologisch hoogstaande producten en de ongeëvenaarde ondersteuning voor klanten.’

De actievoerders roepen KPN op om met hen in gesprek te gaan over deze optie. ‘Als deze optie op niets uitloopt komt het comité op afzienbare termijn met een eerste stap waarmee klanten en medewerkers founding member kunnen worden van het nieuwe bedrijf.’ Betrokkenen melden aan het AD dat het nieuwe bedrijf mikt op zestigduizend abonnees.

52.000 handtekeningen voor peititie

In een update deelt het actiecomité cijfers over een eerder opgezette petitie. Inmiddels zouden ruim 52.000 mensen de petitie voor behoud van Xs4all hebben getekend. Ook werd er al ruim 10.000 euro aan ‘Xs4all Moet Blijven’ gedoneerd. Ook zijn er al bijna duizend ‘Xs4aLL Moet Blijven’ T-shirts besteld.

De organisatie heeft 7 maart 2019 ook actie gevoerd bij het kantoor van Xs4all in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lees ook het pamflet van het actiecomité op https://xs4allmoetblijven.nl/nieuws/actiecomite-steekt-hart-onder-riem-bij-xs4all-medewerkers/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-07T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.