Dubai stelt eigen luchtvaartincubator voor

Dit artikel delen:
Emirates airlines vliegtuig

Het golfstaatje Dubai heeft Aviation X Lab boven de doopvont gehouden, een luchtvaartspecifieke incubator waar enkele grote bedrijven bij betrokken zijn. X Lab lanceert twee uitdagingen en vraagt startups en innovators deze uitdagingen aan te gaan en de meest innovatieve oplossingen voor de luchtvaartindustrie in te zenden.

Teams maken kans om hun baanbrekende voorstellen uit te werken in het Aviation X Lab in Dubai.

De uitdagingen draaien om twee vraagstukken waar de luchtvaartindustrie mee worstelt. De eerste is om de CO2-uitstoot van de sector sterk terug te dringen. De luchtvaartindustrie is verantwoordelijk voor twee procent van de wereldwijde uitstoot, wat neerkomt op 859 miljoen ton per jaar, of zowat 115 gram per passagierskilometer. De uitdaging is om dit tegen 2030 te verminderen tot slechts 15 gram per passagierskilometer.

De tweede uitdaging is om het huidige model van luchthavens te hertekenen. Hoewel de reisindustrie naar verwachting de komende vijftien jaar zal verdubbelen en 3,4 miljard nieuwe reizigers zal zien, vormt het huidige model van luchthavens een belemmering voor de groei. De uitdaging is om een luchthaven te ontwerpen met tien passagiers per vierkante meter luchthaveninfrastructuur, met een maximale overgangstijd van tien minuten tussen land- en luchtzijde.

Aviation X Lab werkt in cycli van twaalf maanden met vijf belangrijke fasen: lanceren van uitdagingen, het zoeken van startups wereldwijd, het valideren van concepten, onderzoek naar haalbaarheid op korte termijn en het zoeken van financiering. Tijdens deze zoektocht biedt X Lab praktische logistieke ondersteuning, onderzoek, hulpbronnen, feedback van collega's, mentorschap en nauwe samenwerking.

Bij de incubator zijn Emirates, Airbus, Collins Aerospace, GE Aviation en Thales betrokken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-07T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.